Communicatieadviseur

Heb jij hart voor de zorg? En wil je ons helpen om verpleegkundigen en verzorgenden een stem en gezicht te geven? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij onder meer de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid.

Wegens uitbreiding van het programmateam van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht zoeken wij per direct een

Communicatieadviseur

voor 16 uur per week

met een voorliefde voor online communicatie en community management. De vacature is voor de periode tot en met juni 2023 met mogelijkheid tot verlenging.

Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht

Verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en begeleiders die zélf beslissen als het over hun vak gaat. Meepraten, meebepalen en invloed uitoefenen. Het maakt de kwaliteit van zorg én de tevredenheid over het werk beter. Daarom hebben de beroepsverenigingen V&VN en BPSW en werkgeversorganisaties NVZ, NFU, ActiZ, Nederlandse GGZ en VGN dit jaar het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht opgesteld. Een gezamenlijk plan om de professionele zeggenschap van zorgverleners merkbaar te verbeteren. Met het actieplan willen we niet alleen praten over zeggenschap, maar het vooral doen! Zorgorganisaties konden in september subsidie aanvragen om samen met de verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders hun zeggenschap en veerkracht in de eigen organisatie een flinke stap verder te brengen. Vanuit het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht brengen we de deelnemende zorgorganisaties met elkaar in contact in een landelijk leernetwerk. En we ontwikkelen leerlijnen en een kennisplatform om de kennis te verspreiden naar zorgprofessionals in het hele land. Zo versnellen we de impact op dit belangrijke thema en zorgen we dat alle zorgprofessionals al snel de vruchten plukken van de nieuw verworven inzichten en goede voorbeelden.

Communicatie bij Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht

De communicatie van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht draait om inspireren, kennis delen en verspreiden, community-vorming, stimuleren van de dialoog en activeren om met zeggenschap aan de slag te gaan. Dit doen wij onder meer in de vorm van korte campagnes, het oprichten van een kennisplatform en online community en het inrichten van een newsroom voor contentproductie. Samen met een communicatiebureau werken we aan strategie, concept en de uitwerking.

Je functie op hoofdlijnen

Je bent nauw betrokken bij strategie- en conceptontwikkeling van de communicatie en bij de doorontwikkeling van de website. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de content op onze website en andere communicatiekanalen zoals de nieuwsbrief. Samen met collega’s zorg jij ervoor dat de communicatie verrast en tegelijkertijd herkenbaar is voor verpleegkundigen, verzorgenden verpleegkundig specialisten en begeleiders. Jij adviseert over vorm, timing en doeltreffendheid van onze communicatie, draait mee in de campagnes, schrijft teksten en je bent het aanspreekpunt voor het communicatiebureau. Jij weet de mooie verhalen uit de community te vinden en helpt om de dialoog over zeggenschap met de deelnemers te stimuleren.

Profiel en functie-eisen

Je bent creatief, inspireert mensen, werkt gestructureerd en weet hoe je je invloed kunt laten gelden. Je hebt ervaring met SEO en het werken met CMS-en (WordPress). Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en drie jaar relevante werkervaring. Ervaring met community/dialoog-management is een pré. Je bent drie dagen per week inzetbaar, waarvan je 1 dag (maandag) in Utrecht aanwezig kunt zijn. Je bent zo snel mogelijk beschikbaar.

Ons aanbod

Wij bieden:

  • Een afwisselende functie binnen een uitdagende en dynamische werkomgeving.
  • De mogelijkheid om op landelijk niveau een steentje bij te dragen aan het versterken van professionele zeggenschap en veerkracht.
  • Enthousiaste collega’s die met veel motivatie, energie en passie hun werk doen.
  • Een vergoeding die in overeenstemming is met de zwaarte van de functie, passend binnen de financiële kaders van het programma.
  • De mogelijkheid tot verlenging wanneer de looptijd van het landelijk actieplan wordt verlengd en de functie naar tevredenheid wordt ingevuld.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!