Beleidsondersteuner V&VN Afdelingen

Draag jij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een warm hart toe en wil je het mogelijk maken dat zij zich optimaal kunnen verenigen en positioneren? Dan hebben wij binnen V&VN de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is, met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land en maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen.

Beleidsondersteuner V&VN Afdelingen

Voor 9 uur per week

Team Vereniging vervult de spilfunctie binnen de vereniging en legt zowel fysiek als digitaal verbindingen tussen de verschillende onderdelen van de vereniging waaronder de 40 afdelingen en platforms van V&VN. Het team bestaat uit 9 adviseurs, 4 medewerkers en werkt nauw samen met de andere teams. Het ondersteunen en adviseren van de afdelingen en platforms vormt de kern van ons werk. Een aantal afdelingsbesturen maakt naast onze eigen ondersteuning gebruik van beleidsondersteuning voor de bestuurlijke activiteiten, specifiek op hun eigen vakgebied. Op dit moment zijn de afdelingen V&VN Geriatrie & Gerontologie en V&VN Diabeteszorg op zoek naar een beleidsondersteuner om deze rol te vervullen.

Je functie op hoofdlijnen

Je ondersteunt de twee afdelingsbesturen in het ontwikkelen en uitvoeren van hun beleid. Zo ondersteun je bij het maken van jaarplannen en jaarverslagen, en bereid je afdelingsvergaderingen voor. Je denkt mee op strategisch niveau. Je onderhoudt en ondersteunt de netwerken van de afdelingen, werkt mee aan ontwikkelen van afdelingsgebonden PR- en  communicatie-beleid. Je bent aanspreekpunt voor leden en externe partijen. Je monitort projecten die lopen. Hierin werk je samen met een secretaresse.

Als flexibele en daadkrachtige beleidsondersteuner heb je affiniteit met V&VN en de beroepsgroepen die V&VN vertegenwoordigt. Je vindt het leuk om binnen een vereniging te werken en vindt het belangrijk om de besturen die bestaan uit vrijwilligers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Profiel en functie-eisen

  • Je hebt tenminste HBO denk- en werkniveau en affiniteit met onze beroepsgroepen
  • Je kan overstijgend denken, werken en handelen.
  • Je hebt ervaring met beleidswerk, beleid uitdenken, uitwerken, notities schrijven
  • Je bent geïnteresseerd in het onderhouden en faciliteren van netwerken.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
  • Je hebt ervaring met PR en bent bekend met communicatiestrategieën
  • Je bent je bewust van de dynamiek van het werken met vrijwilligers en stelt je dienstbaar op t.a.v. de vrijwillige afdelingsbesturen.

Verder:

  • Je bent open, flexibel, in staat zelfstandig te werken en durft initiatief te nemen.
  • Je bent bereid om zo nu en dan in de avonduren (digitaal) te werken
  • Je houdt van afwisselend werk en kunt snel schakelen.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende functie binnen twee zeer diverse afdelingen met gedreven en ambitieuze besturen en in nauw contact met de adviseurs en medewerkers binnen het bureau van de vereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.389 ,- tot
€ 4.964.-op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ook ZZP’ers nodigen wij van harte uit om te reageren op deze functie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!