Beleidsmedewerker Wetenschappelijk College Verpleegkunde

Heb je hart voor de zorg? En lijkt het je wat om bij te dragen aan het werk van de ruim 350.000 verpleegkundigen en verzorgenden in ons land? Dan hebben wij misschien voor jou de baan!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is dé beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. Met ruim 95.000 leden is het de grootste beroepsvereniging van ons land en zij maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. V&VN maakt zich daarom sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, uitwisseling en invloed op beleid.

De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Met ruim 90 collega’s werken we dagelijks met veel inzet en energie voor en met onze leden aan het realiseren van belangrijke doelen en speerpunten van V&VN. De afgelopen jaren heeft zich dit vertaald naar een flinke groei van het aantal leden. We ondersteunen leden vanuit de wens om leden te 'zien, horen en te helpen'.

Ter ondersteuning van het wetenschappelijk college zoekt V&VN:

Beleidsmedewerker Wetenschappelijk College Verpleegkunde

voor 16 uur per week

Wetenschappelijk College Verpleegkunde

In 2018 is het Wetenschappelijk College Verpleegkunde (WCV) opgericht en geïnstalleerd. Het college heeft een onafhankelijke positie binnen Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Het college kijkt hoe wetenschap kan bijdragen aan de optimalisering van de zorg en gezondheidszorgbeleid. Dit doet het college door 1) het versterken van de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en praktijk, 2) het versterken van het wetenschappelijk fundament voor het handelen van verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden en 3) het versterken van de wetenschappelijke onderbouwing van landelijk beleid.

Het bestuur van het WCV bestaat uit alle hoogleraren verplegingswetenschap aan een Nederlandse universiteit en werkt met wetenschappelijke tafels, zoals de wetenschappelijke tafels wijkverpleging en ggz. Daarin worden (interdisciplinaire) experts (zoals lectoren, gepromoveerde verpleegkundigen) op thema’s uitgenodigd deel te nemen en het WCV te adviseren op de voor hen relevante thema’s. Het WCV wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris, die onder andere zorgt voor het organiseren van bijeenkomsten en notuleren van de bestuursvergaderingen, en een beleidsmedewerker.

Je functie op hoofdlijnen

Als beleidsmedewerker zorg jij voor de inhoudelijke ondersteuning van het WCV en de door haar ingestelde tafels. Daarbij gaat het onder andere om het voorbereiden en uitwerken van dossiers over specifieke door het WCV vastgestelde thema’s. Tot je taken behoren onder andere het zelfstandig en systematisch uitvoeren van korte reviews, het inventariseren en analyseren van gegevens en het schrijven van notities en adviezen namens het college. Tenslotte ben je, samen met de ambtelijk secretaris, de linkin-pin tussen het WCV en het bureau van de V&VN.

Als beleidsmedewerker ben je verbonden aan het dagelijks bestuur (DB) van het WCV en aan de wetenschappelijke tafels. De functie valt binnen V&VN onder team beroepsontwikkeling, dit maakt het mogelijk om de verbinding te leggen tussen de verschillende kwaliteitsprogramma’s binnen het team Beroepsontwikkeling en de wetenschap. Je bent werkzaam vanuit het bureau van de V&VN, maar afhankelijk van de werkzaamheden kan het zijn dat je soms ook tijdelijk actief bent bij een van universiteiten.

Tenslotte is het mogelijk om deze functie vanuit een duo aanstelling invulling te geven, bijvoorbeeld in combinatie met een functie bij een universiteit of andere instelling/organisatie.

Profiel en functie-eisen

Je bent gepromoveerd en hebt een duidelijke affiniteit met de verpleegkunde en verzorging, blijkend uit bijvoorbeeld je promotieonderzoek of een eerder gevolgde beroepsopleiding. Je hebt aantoonbare affiniteit met en ambities in de academische wereld. Deelname aan het LMNR programma is daarom een pre. Daarnaast ben je resultaatgericht en stuur je op uitkomsten. Je bent bestuurlijk sensitief, hebt een goed gevoel voor (politieke) verhoudingen en je gebruikt jouw invloed subtiel. Je bent een verbinder bij uitstek, niet bang uitgevallen en vertrouwen uitstralend. Als beleidsmedewerker krijg je de ruimte om de functie ook zelf invulling te geven. Dat vraagt dat je niet alleen ervaring en visie hebt, maar ook dat je zelfstandig en stressbestendig bent. Jouw uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend.

Ons aanbod

Wij bieden je een unieke, inspirerende en afwisselde functie in direct contact met een ambitieuze groep hoogleraren en een dynamische en ambitieuze beroepsvereniging die snel. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.072,- tot € 4.466,- bij een fulltime dienstverband. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Prof. J.P.H. Hamers, voorzitter WCV, tel: 043-3881570.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief met CV voor 21 november aanstaande. Je kunt je sollicitatie – uitsluitend digitaal - richten aan pz@venvn.nl t.a.v. mevrouw C. Boekhout, Adviseur P&O

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!