Beleidsadviseur

Als échte verbinder ben je de ‘spin in het web’ tussen de belangenbehartiging voor onze leden en beleidsontwikkeling in de zorg. Met jouw hart voor de zorg, strategische kracht en innovatieve blik ben je een overtuigende adviseur.  

Gevestigd te Utrecht, ondersteunt V&VN verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Met 115 collega’s streven wij ernaar deze professionals in staat te stellen hun vak goed uit te kunnen voeren. We willen ervoor zorgen dat zij elke dag met enthousiasme en trots aan dit betekenisvolle werk beginnen. V&VN zet zich in voor de essentiële elementen die dit streven mogelijk maken en werkt op basis van drie strategische prioriteiten:

 • Het intensief ontwikkelen, toegankelijk maken en delen van beroepsinhoudelijke kennis, gericht op de toepassing in de praktijk;
 • Een forse investering in de ontwikkeling en loopbaan van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten;
 • Een stevige positie voor onze beroepsgroep in zorgorganisaties en de ruimte om ons beroep naar eigen professioneel inzicht uit te oefenen.

Voor het bureau van de vereniging zoeken we binnen het team Beleid en Belangenbehartiging een collega voor de functie van:

Beleidsadviseur

32 - 36 uur

Werken binnen het team Beleid en Belangenbehartiging

Het team Beleid en Belangenbehartiging bestaat uit 15 medewerkers. Het team is verantwoordelijk om de inhoudelijke prioriteiten van de vereniging te vertalen in nieuw beleid.

Ons team vertegenwoordigt, zelfstandig of samen met leden van de vereniging, V&VN aan verschillende overlegtafels en verwoordt daar de opvattingen van V&VN over een veelheid aan dossiers (zoals landelijke akkoorden en wetgeving, vraagstukken rond bekostiging en kwaliteit en de positie van verpleegkundigen en verzorgenden). Dit doen we alleen en veelal ook samen (of in afstemming) met andere organisaties. Daarbij ondersteunen we bij het ontwikkelen van het strategisch beleid. V&VN is een gerespecteerde gesprekspartner met een essentiële positie aan overlegtafels. Dat levert een uitdaging op om met het team en de leden van de vereniging tot een effectieve beleidsbeïnvloeding te komen waarin gerichte keuzes worden gemaakt. Ook ligt er een opgave om effectiever samen te werken met andere onderdelen van V&VN, zoals bijvoorbeeld met team Vereniging (met veel contact met de verschillende specialistische afdelingen) en met team Communicatie (waar strategische communicatie en de lobby naar de politiek plaatsvindt) en daarnaast ook het nieuwe Kennisinstituut van V&VN.

Bovenstaande foto's zijn genomen bij V&VN. Je ziet (toekomstige) collega's van alle teams.


Zorg voor de toekomst

De vraag naar zorg stijgt door de vergrijzing, wat het steeds uitdagender maakt om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. We ondervinden nu al de gevolgen van het tekort aan verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en deze uitdaging zal alleen maar groter worden. Dit vereist een fundamenteel andere benadering van de zorg, inclusief het gebruik van technologie, investeringen in preventie en het versterken van de samenwerking tussen professionele en informele zorg.

De essentiële vragen voor jouw werk zijn: hoe zorgen we ervoor dat onze leden voorbereid zijn op deze veranderingen? En hoe stimuleren we onze leden om zelf de drijvende kracht te zijn achter veranderingen (zeggenschap)?

Wat ga je doen?

 • Samen met collega’s en de leden vervul je een centrale rol bij de behandeling van dossiers en vraagstukken op het gebied van veranderingen in de zorg, waaronder de inzet van technologie, preventie en informele zorg, en het versterken van de positie van onze leden (zeggenschap);
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen en knelpunten uit de verpleegkundige praktijk. In samenwerking met collega’s bepaal je de inhoudelijke koers en formuleer je strategische standpunten;
 • Naast deze brede zorgthema’s krijg je in overleg een specifieke sector toegewezen als aandachtsgebied (bijvoorbeeld GGZ, MSZ);
 • Je werkt nauw samen met directe collega’s en andere onderdelen van V&VN. Je adviseert het bestuur bij het bepalen van de strategie en helpt bij het afwegen van prioriteiten;
 • Je bouwt en onderhoudt een uitgebreid netwerk van relevante stakeholders om een krachtige inzet van V&VN te waarborgen.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Ervaring met belangenbehartiging is een pré;
 • Je hebt affiniteit met veranderkundige vraagstukken in de zorg en met de vraag hoe professionals goed gepositioneerd kunnen worden (zeggenschap);
 • Je hebt een talent voor het grondig analyseren van diverse thema's en bent in staat scherpe prioriteiten te stellen die van belang zijn voor onze doelgroep;
 • Dankzij je politieke en strategische inzicht kun je complexe dossiers, inclusief politiek-bestuurlijke, vertalen naar concrete standpunten en koers bepalen. Je weet hoe je deze krachtig kunt overbrengen;
 • Als collega ben je gericht op samenwerking en het bereiken van gezamenlijke resultaten. Daarnaast weet je hoe je een netwerk opbouwt, onderhoudt en effectief inzet.

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden een dynamische functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging. Je krijgt veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling en bekrachtiging van de positie van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. We werken in een modern, ruim en licht kantoor waar je van alle gemakken voorzien bent. Er is zelfs een gym!

Afhankelijk van je ervaring bieden wij je een salaris van € 3.736,- tot maximaal € 5.473,- op basis van een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen, FWG 60). Op basis van cao-afspraken worden de salarissen per 1 juni 2024 met 5% verhoogd.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld.

In eerste instantie bieden we je een jaarcontract met daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met Geert Jan Buisman directeur team Beleid en Belangenbehartiging via telefoonnummer 06 - 45 77 02 08.

Heb je een vraag over je sollicitatie neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Wil je graag solliciteren?

Ben jij de gedreven belangenbehartiger die wij zoeken? Dan ontvangen we graag voor woensdag 6 maart je cv en motivatie. Dit mag op een manier die het beste bij jou past: met een brief, een video, presentatie, etc.

Solliciteren

Wanneer je op de solliciteren knop drukt, opent je e-mailprovider en is het e-mailadres werken@venvn.nl alvast voor je ingevuld. Werkt dit niet, dan kun je ook zonder de knop een mail sturen naar dit e-mailadres.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)