Adviseur Vereniging aandachtsgebied VAR

Heb je hart voor de zorg? En wil jij helpen de verhalen van verpleegkundigen en verzorgenden te vertellen? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 100.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Wij zijn op zoek naar een:

Adviseur Vereniging aandachtsgebied VAR
32-36 uur per week

Het Team Vereniging vervult de spilfunctie binnen de vereniging en legt zowel fysiek verbindingen tussen de verschillende onderdelen van de vereniging als digitale waaronder de 40 afdelingen en platforms van V&VN. In dit team zijn diverse adviseurs werkzaam.

Je functie op hoofdlijnen

Als adviseur Vereniging ben je belast met professioneel zeggenschap, werk je samen met je collega’s in het team aan het optimaal ondersteunen van alle ruim 100.000 leden van V&VN.

Dat gebeurt op vele verschillende manieren: van het ondersteunen van de besturen van onze afdelingen en platforms tot het organiseren van uiteenlopende V&VN bijeenkomsten tot het inbrengen van inhoudelijke informatie vanuit onze leden aan landelijke overlegtafels.

Als stevige adviseur heb je affiniteit met VAR’s (verpleegkundige en verzorgende adviesraden) en ontwikkeling van CNO en CNIO. Vanuit V&VN hebben we de ambitie het aantal VAR’s in Nederland te laten toenemen en de bestaande VAR’s meer met elkaar te verbinden en hen te ondersteunen zich beter te kunnen positioneren en te profileren. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat een goede VAR in een organisatie wezenlijk bijdraagt aan een betere kwaliteit van zorg. Daarnaast is het van groot belang dat de invloed van verpleegkundigen en verzorgenden op het beleid in instellingen beter wordt vorm gegeven (shared governance).

Binnen Team Vereniging ga je aan de slag met bestaande VAR’s, ondersteun je leden om in hun organisatie een VAR op te richten of help je VAR’s en VAR leden zich beter te positioneren.

Je zorgt er daarnaast voor dat het belang van een goede zeggenschapsstructuur ingebracht wordt in het overleg aan uiteenlopende landelijke overlegtafels en je zorgt ervoor dat de input van VAR’s meegenomen wordt naar deze overlegtafels. Een belangrijk element van deze functie is het VAR-platform dat in 2017 is opgericht. Als contactpersoon begeleid je dit platform, op het platform kunnen VAR’s elkaar snel vinden en ervaringen en inhoudelijke thema’s uitwisselen. Ook ondersteun je bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten, heb je leiderschap en verricht je algemene werkzaamheden met en voor leden van afdelingen/clusters die begeleiding nodig hebben en voor collega’s van Team Vereniging.

Profiel en functie-eisen

  • een academisch/ HBO denk- en werkniveau met aantoonbare kennis en affiniteit met het werk van VAR’s in Nederland;
  • ervaren met het opbouwen en onderhouden van het VAR-netwerk, zowel online als offline;
  • gewend als adviseur te functioneren binnen bestuurlijke verhoudingen en ervaring met belangenbehartiging;
  • kennis van en ervaring met professioneel zeggenschap in verpleging en verzorging;
  • affiniteit met en visie op het kwaliteitsbeleid van zorginstellingen;
  • bereidheid te reizen, in de avonden werkzaamheden (bestuursvergadering) te verrichten;
  • goede contactuele eigenschappen, analytisch, klantgericht, organisatietalent, flexibel.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende functie in een dynamische en ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 4.111,- tot € 4.682,- op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw C. Boekhout, adviseur P&O via T: 030-2919020.

Solliciteren

Je sollicitatiebrief met CV kun je vóór 22 mei 2020 - uitsluitend digitaal -  richten aan P&O, t.a.v. mevrouw A. Groenendijk, medewerker P&O, e-mail: pz@venvn.nl sturen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.