Adviseur Richtlijnen V&VN Kennisinstituut

In deze rol ontwikkel je essentiële richtlijnen en handreikingen voor de 400.000 verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land. Daarbij werk je projectmatig samen en navigeer je snel en accuraat tussen de projecten, deadlines en afspraken met alle betrokkenen. Al met al is jouw bijdrage van grote betekenis voor onze doelgroep en de kwaliteit van zorg in Nederland.

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan is deze functie misschien wel op jouw lijf geschreven!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is gevestigd in Utrecht en vormt met meer dan 105.000 leden de meest omvangrijke beroepsvereniging binnen ons land. Wij streven ernaar verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in staat te stellen hun vak goed uit te voeren. Bovenal willen we ervoor zorgen dat zij elke dag met enthousiasme en trots aan dit betekenisvolle werk beginnen. V&VN zet zich in voor de essentiële elementen die dit streven mogelijk maken, waaronder scholing, beroepsontwikkeling, richtlijnen, professionele zeggenschap en belangenbehartiging. Centraal in al onze inspanningen staat de dialoog met, voor en namens onze leden.

Voor ons recent opgerichte en snel groeiende Kennisinstituut zijn we op zoek naar een:

Adviseur Richtlijnen
 32-36 uur per week 


Werken binnen het Kennisinstituut V&VN

Het Kennisinstituut van V&VN bestaat momenteel uit zo’n 20 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. Het team werkt aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van kwaliteitsinstrumenten. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van zorg en versterking van het verpleegkundig domein. Binnen dit jonge team werk je nauw samen met gepassioneerde collega's en bieden we je volop kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat ga je doen?

In deze rol ga je aan de slag met het opzetten, coördineren en uitvoeren van kwaliteitsprojecten binnen het verpleegkundig domein. Hierbij zal het vooral gaan om projecten waarbinnen een richtlijn of handreiking wordt ontwikkeld. Binnen deze projecten bied je de werkgroepen, bestaande uit zorgprofessionals en patiëntvertegenwoordigers, de benodigde procesmatige en methodologische ondersteuning.

Hierbij een greep uit de belangrijkste werkzaamheden:

  • Zorgdragen voor een uitgebalanceerde samenstelling van zowel de werkgroep als eventuele klankbordgroep;
  • In samenwerking met de werkgroepleden voer je knelpuntenanalyses en literatuuronderzoek uit en stel je conceptteksten op;
  • Controle over de projectvoortgang behouden, inclusief het bewaken van de tijdsplanning en het budget, en indien nodig bijsturen;
  • De werkgroepvergaderingen voorbereiden en begeleiden;
  • Relaties onderhouden met alle betrokken interne en externe belanghebbenden, werkgroepleden en collega's.

Wat breng je mee?

  • Relevante afgeronde WO-opleiding binnen de gezondheidszorg (zoals; gezondheidswetenschappen, (bio)medische wetenschappen, evidence-based practice in health care, verplegingswetenschap of vergelijkbaar);
  • Aantoonbare ervaring met projectmanagement en het leiden van projecten;
  • Kennis en ervaring op het gebied van epidemiologie en onderzoeksmethoden. Specifieke ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek in de vorm van bijvoorbeeld een promotietraject is een pré;
  • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met de beroepen verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist;
  • Je bent sociaal, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), analytisch en resultaatgericht.

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden je een veelzijdige functie in een groeiend team met veel ruimte om bij te dragen aan de methodiekontwikkeling. Je krijgt een plek in een leuk en gedreven team dat eigenaarschap toont en elkaar inspireert. Tevens is het een team met oog voor elkaar, dat er veel waarde aan hecht om af en toe iets leuks met elkaar te gaan doen. We bieden je ook een fijne werkplek in een modern, ruim en licht kantoor waarbij je van alle gemakken voorzien bent. Er is zelfs een gym!

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.558,- tot maximaal € 5.212,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 60). Op basis van CAO-afspraken worden de salarissen per 1 december 2023 (5%) en per 1 juni 2024 (5%) verhoogd.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. Daarnaast bieden we je ook de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie mag je contact opnemen met Saskia Persoon, programmamanager Kennisinstituut via telefoonnummer: 06 - 82 68 13 20.

Solliciteren?

Klinkt dit als een interessante stap voor jou? Klik dan voor woensdag 11 oktober op ‘solliciteren’ en stuur ons je motivatie en cv.

Heb je een vraag over je sollicitatie of de procedure neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Solliciteren

Wanneer je op de solliciteren knop drukt, opent je e-mailprovider en is het e-mailadres werken@venvn.nl alvast voor je ingevuld. Werkt dit niet, dan kun je ook zonder de knop een mail sturen naar dit e-mailadres.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!