Adviseur Richtlijnen

In deze rol ontwikkel je essentiële richtlijnen en handreikingen voor de 400.000 verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land. Daarbij werk je projectmatig samen en navigeer je snel en accuraat tussen de projecten, deadlines en afspraken met alle betrokkenen. Al met al is jouw bijdrage van grote betekenis voor onze doelgroep en de kwaliteit van zorg in Nederland.

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan is deze functie misschien wel op jouw lijf geschreven!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) vormt met meer dan 105.000 leden de meest omvangrijke beroepsvereniging binnen ons land. Gevestigd te Utrecht, ondersteunt V&VN verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Wij streven ernaar deze professionals in staat te stellen hun vak goed uit te kunnen voeren en we willen ervoor zorgen dat zij elke dag met enthousiasme en trots aan dit betekenisvolle werk beginnen. V&VN zet zich in voor de essentiële elementen die dit streven mogelijk maken, waaronder scholing, beroepsontwikkeling, richtlijnen, professionele zeggenschap en belangenbehartiging. Centraal in al onze inspanningen staat de dialoog met en namens onze leden.

Voor het nieuwe Kennisinstituut zoeken we een:

Adviseur Richtlijnen

32 - 36 uur

Werken binnen het Kennisinstituut V&VN

Het Kennisinstituut van V&VN bestaat momenteel uit zo’n 32 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. Het team werkt aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van kwaliteitsinstrumenten. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van zorg en versterking van het verpleegkundig domein. Binnen dit jonge team werk je nauw samen met gepassioneerde collega's en bieden we je volop kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Bovenstaande foto's zijn genomen bij V&VN. Je ziet (toekomstige) collega's van alle teams.


Wat ga je doen?

In deze rol ga je aan de slag met het opzetten, coördineren en uitvoeren van kwaliteitsprojecten binnen het verpleegkundig domein. Hierbij zal het vooral gaan om projecten waarbinnen een richtlijn of handreiking wordt ontwikkeld. Binnen deze projecten bied je de werkgroepen, bestaande uit zorgprofessionals en patiëntvertegenwoordigers, de benodigde procesmatige en methodologische ondersteuning.

Hierbij een greep uit de belangrijkste werkzaamheden:

  • Zorgdragen voor een uitgebalanceerde samenstelling van zowel de werkgroep als eventuele klankbordgroep;
  • In samenwerking met de werkgroepleden voer je knelpuntenanalyses en literatuuronderzoek uit en stel je conceptteksten op;
  • Controle over de projectvoortgang behouden, inclusief het bewaken van de tijdsplanning en het budget, en indien nodig bijsturen;
  • De werkgroepvergaderingen voorbereiden en begeleiden;
  • Relaties onderhouden met alle betrokken interne en externe belanghebbenden, werkgroepleden en collega's.

Wat breng je mee?

  • Relevante afgeronde WO-opleiding binnen de gezondheidszorg (zoals; gezondheidswetenschappen, (bio)medische wetenschappen, evidence-based practice in health care, verplegingswetenschap of vergelijkbaar);
  • 3 jaar aantoonbare ervaring met projectmanagement en het leiden van projecten;
  • Kennis en ervaring op het gebied van epidemiologie en onderzoeksmethoden. Specifieke ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek in de vorm van bijvoorbeeld een promotietraject is een pré;
  • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met de beroepsgroepen verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist;
  • Je bent sociaal, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), analytisch en resultaatgericht.


Wat mag je van ons verwachten?

We bieden je een veelzijdige functie in een groeiend team met veel ruimte om bij te dragen aan de methodiekontwikkeling. Je krijgt een plek in een leuk en gedreven team dat eigenaarschap toont en elkaar inspireert. Tevens is het een team met oog voor elkaar, dat er veel waarde aan hecht om af en toe iets leuks met elkaar te gaan doen. Ons kantoor is ruim, licht en van alle gemakken voorzien (makkelijk parkeren, fijne werkplekken, een broodjes en koffie corner met barista én er is een gym!).

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.736,- tot maximaal € 5.473,- per maand en op basis van een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen, FWG 60). Overeenkomstig de cao-afspraken worden de salarissen per 1 juni 2024 met 5% verhoogd.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten- en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. Daarnaast bieden we je ook de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.


Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met Saskia Persoon, programmamanager Kennisinstituut via telefoonnummer: 06 - 82 68 13 20.


Solliciteren?

Klinkt dit als een interessante stap voor jou? Dan ontvangen we graag voor woensdag 17 april je cv en motivatie. Dit mag op een manier die het beste bij jou past: met een brief, een video, presentatie, etc.

Heb je een vraag over de sollicitatie of de procedure, neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Solliciteren

Wanneer je op de solliciteren knop drukt, opent je e-mailprovider en is het e-mailadres werken@venvn.nl alvast voor je ingevuld. Werkt dit niet, dan kun je ook zonder de knop een mail sturen naar dit e-mailadres.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)