Adviseur Kwaliteitsregister V&V

Heb je hart voor de zorg? En lijkt het je wat om bij te dragen aan het werk van de ruim 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden in ons land? Dan hebben wij misschien voor jou de baan!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is dé beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten, gevestigd in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat zij hun beroep goed kunnen uitoefenen, maar ook plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich daarom sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, uitwisseling en invloed op beleid.

Het Kwaliteitsregister V&V is een hulpmiddel waarmee je als verpleegkundige of verzorgende je deskundigheidsbevordering vastlegt in een online portfolio volgens de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering.

Voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden zoeken wij een analytische en resultaatgerichte collega voor de functie van:

Adviseur Kwaliteitsregister V&V

voor 24-32 uur per week

Als adviseur Kwaliteitsregister spreek je de taal van verpleegkundigen en verzorgenden. Je hebt inzicht in de betekenis van leven lang leren en ontwikkelen voor de beroepsgroepen en kunt dat omzetten naar een gebruiksvriendelijk register.  

Je maakt deel uit van een klein team van zelfstandige professionals onder leiding van de Programmamanager Kwaliteitsregister. Je werkt veel samen met alle andere teams van onze vereniging: beroepsontwikkeling, communicatie, ledenservice, relatiebeheer, ICT etc.

Je functie op hoofdlijnen

 • Je vervult de rol van secretaris voor een van de onafhankelijke (bestuurlijke) gremia van het register, waarin de gebruikersgroepen vertegenwoordigd zijn. Je ondersteunt deze commissie op inhoud en zorgt ervoor dat zij haar rol adequaat kan vervullen;
 • Je vertaalt besluiten in activiteiten en past indien nodig regelgeving aan. Daarin werk je intensief samen met afdelingen ICT en communicatie;
 • Je beantwoordt tweedelijns vragen van leden over registratie en herregistratie in het kwaliteitsregister;
 • Je onderhoudt contacten met de afdelingen van de vereniging met het oog op hun rol bij de uitvoering en ontwikkeling van het register;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van het register in de rol van projectleider of adviseur;
 • Je volgt landelijke ontwikkelingen rondom deskundigheidsbevordering van verpleegkundigen en verzorgenden en leven lang ontwikkelen nauwgezet en kan deze vertalen naar de ontwikkeling van het register.

Functie-eisen

 • Academisch denk/werkniveau;
 • Gewend om te werken in een zorg gerelateerde omgeving met tegenstrijdige belangen;
 • Goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Analytisch en nauwkeurig;
 • Goed kunnen samenwerken en het vermogen om conceptueel te denken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Ons aanbod

We bieden je een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze beroepsvereniging. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris tussen de € 3.322,- en € 4.798,- (schaal FWG 60). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rutger Thobokholt, Hoofd team Leden & Registers, telefoonnummer 06 57 88 92 62.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. M. Suithoff, medewerker P&O.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!