Adviseur Informatiestandaarden

Heb je hart voor de zorg? En lijkt het je wat om bij te dragen aan het werk van de ruim 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden in ons land? Dan hebben wij misschien voor jou de baan!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is dé beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat ze hun beroep goed kunnen uitoefenen, maar ook plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich daarom sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, uitwisseling en invloed op beleid.

In de dagelijkse praktijk van verpleegkundige en verzorgenden is het vastleggen en overdragen van informatie een belangrijk onderdeel.  Als adviseur binnen het team Informatiestandaarden komt dit thema dagelijks terug in je werk. Op landelijk niveau werken we namelijk toe naar eenduidige registratie, bijvoorbeeld door afspraken te maken over de verpleegkundige overdracht of het zorgplan: welke gegevens zijn relevant en hoe moeten deze worden vastgelegd in het zorgdossier. We ontwikkelen hiervoor standaarden samen met de praktijk.

Wegens zwangerschapsverlof zal onze adviseur haar werk voor vier maanden onderbreken. Daarom zoeken wij op zeer korte termijn een nieuwe collega die ons voor de duur van vier maanden komt versterken in de functie van:

Adviseur Informatiestandaarden
voor 32 uur per week


Functie op hoofdlijnen

 • Ontwikkelen van beslisbomen met bijbehorende dataset. Hierbij is het van belang om enige kennis te hebben van de verpleegkundige praktijk: hoe V&V werken en wat zij doen. Je bent de verbindende schakel tussen praktijk, theorie uit een richtlijn en de verslaglegging die wordt gedaan binnen het verpleegkundig proces;
 • Afstemmen van werkzaamheden intern met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het programmabureau dat richtlijnen ontwikkelt en implementeert;
 • Bijdragen aan het project Zorgplan;
 • Enige affiniteit en begrip van ICT is belangrijk omdat er ook veel technische aspecten bij komen kijken;
 • Beheren van platform NursingGuide waar beslisbomen gepubliceerd worden.

 

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Kennis van het ECD/EPD;
 • Bekend zijn met informatiestandaarden, zorginformatiebouwstenen en SNOMED CT;
 • Een werkgroep kunnen oprichten en kunnen voorzitten;
 • Informatie en input kunnen vertalen naar keuzemomenten in een beslisboom;
 • Abstract kunnen denken om te kunnen schakelen van beslisboom/werkproces naar informatiebouwstenen;
 • Snel softwareprogramma’s je eigen kunnen maken.

 

Ons aanbod

We bieden een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze  beroepsvereniging. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris tussen de €2.882,-  en €4.227,- op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Renate Kieft, adviseur Team Beroepsontwikkeling, op 030-2919050.

 

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met cv graag zo spoedig mogelijk. Je kunt je sollicitatie – uitsluitend digitaal - sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. Mieke Suithoff, medewerker P&O.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!