Adviseur Beroepsontwikkeling met focus op vastleggen en overdragen van verpleegkundige gegevens

Draag jij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een warm hart toe en wil je het mogelijk maken dat zij zich optimaal kunnen verenigen en positioneren? Dan hebben wij binnen V&VN de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

In de dagelijkse praktijk van verpleegkundige en verzorgenden is het vastleggen en overdragen van informatie een belangrijk onderdeel.  Als adviseur binnen het team Beroepsontwikkeling focus je je op het vastleggen en overdragen van verpleegkundige gegevens. Op landelijk niveau werken we namelijk toe naar eenduidige registratie, bijvoorbeeld door afspraken te maken over de verpleegkundige overdracht of het zorgplan: welke gegevens zijn relevant en hoe moeten deze worden vastgelegd in het zorgdossier. We ontwikkelen hiervoor standaarden samen met de praktijk. De ene dag vertegenwoordig je de beroepsgroep op dit thema aan landelijke tafels, de andere dag verdiep je je op detailniveau in het verpleegkundig proces.

Ter versterking van team Beroepsontwikkeling zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Beroepsontwikkeling
met focus op vastleggen en overdragen van verpleegkundige gegevens

(24-32 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Vertegenwoordiging van de beroepsgroep, op landelijk niveau, voor het uitwisselen van verpleegkundige gegeven. Huidige projecten zijn: medicatieoverdracht en het ontwikkelen van verpleegkundige indicatoren binnen het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg of Wijkverpleging.
 • Ontwikkelen van beslisbomen met bijbehorende dataset. Hierbij is het van belang om enige kennis te hebben van de verpleegkundige praktijk: hoe V&V werken en wat zij doen. Je bent de verbindende schakel tussen praktijk, theorie uit een richtlijn en de verslaglegging die wordt gedaan binnen het verpleegkundig proces.
 • Afstemmen van werkzaamheden intern met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het programmabureau dat richtlijnen ontwikkelt en implementeert.
 • Bijdragen aan het project E-overdracht.
 • Enige affiniteit en begrip van ICT is belangrijk, omdat er ook veel technische aspecten bij komen kijken.
 • Beheren en ontwikkelen van platform NursingGuide waar beslisbomen gepubliceerd worden.
   

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van ECD/EPD.
 • Snel eigen kunnen maken van informatiestandaarden, zorginformatiebouwstenen en SNOMED CT.
 • Projectmatig kunnen werken en een werkgroep kunnen oprichten en kunnen voorzitten.
 • Informatie en input kunnen vertalen naar keuzemomenten in een beslisboom.
 • Abstract kunnen denken om te kunnen schakelen van beslisboom/werkproces naar informatiebouwstenen.
 • Snel softwareprogramma’s je eigen kunnen maken.

Wat bieden wij?

We bieden een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze  beroepsvereniging. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris tussen de
€ 3.115,-  en € 4.391,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen FWG 55). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag, een 13e maand.