Adviseur Beroepsontwikkeling met aandachtsgebied GGZ

Heb je hart voor de zorg en dan specifiek voor de GGZ? En wil jij verpleegkundigen en verzorgenden een stem en gezicht geven? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Wij zijn op zoek naar een:

Adviseur Beroepsontwikkeling
met aandachtsgebied GGZ

voor 24-32 uur per week

Als adviseur binnen het team Beroepsontwikkeling zorg je vanuit een sectoroverstijgende blik in nauwe samenwerking en verbinding met onze leden ervoor dat de visie van V&VN krachtig en goed vertegenwoordigd is aan de bestuurlijke tafels. Dit betekent dat je op zowel strategisch als tactisch niveau betrokken bent bij de ontwikkelingen in alle sectoren, en als specifiek aandachtsgebied de sector GGZ hebt. Op strategisch niveau gaat het over de invloed en impact die bestuurlijke afspraken kunnen hebben op het (specialistische) werk van onze leden binnen de GGZ. Op tactisch niveau vertaalt dit zich naar samenwerkingsverbanden met uiteenlopende partijen. Je werkt nauw samen met en vervangt waar nodig collega-adviseurs die zich richten op andere sectoren of thema’s.

Wat ga je doen?

 • Samen met de vakcommissie GGZ en afdelingen GGZ van V&VN maak je je sterk voor een goede positie van verpleegkundigen in het veld.
 • Je zorgt ervoor dat alle relevante bestuurlijke overleggen goed zijn voorbereid en je neemt deel aan bureau-overleggen en samen met de directeur aan de directeuren-overleggen aan de verschillende overlegtafels.
 • Je onderhoudt contacten met diverse stakeholders en veldpartijen, terwijl je voortdurend in dialoog bent met onze leden. Zo borg je dat onze achterban zich goed vertegenwoordigd weet op alle relevante niveaus van besluitvorming.
 • Je bouwt je professioneel netwerk op met andere organisaties en verenigingen (branche-, patiënten- en beroepsverenigingen).
 • Je ondersteunt en bevordert de samenwerking binnen alle betrokken specialisaties van onze beroepsgroep.

Wat breng je mee?

 • Je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en weet deze effectief in te zetten bij de voorbereidingen van bestuurlijke overleggen. Je weet hierbij de inbreng en vertegenwoordiging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten te organiseren.
 • Je hebt kennis van en het liefst een eigen netwerk van alle partijen die zich bewegen in de zorg. Je kent de belangen van de diverse stakeholders en weet hierin op effectieve wijze te opereren.
 • Je politiek-bestuurlijke sensitiviteit is goed ontwikkeld.
 • Je begrijpt wat bestuurders nodig hebben in het overleg aan uiteenlopende bestuurlijke tafels en weet dit te vertalen naar een gedegen voorbereiding in nauwe samenwerking en afstemming met onze achterban en kan hen ook, desgewenst, op inhoud vervangen.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus: tactisch/strategisch tot operationeel. Je bent communicatief sterk en sociaal zeer vaardig.
 • Je hebt kennis van de verschillende sectoren, wetten en financieringssystemen, volgt de actualiteit en kunt daarin de benodigde verbindingen leggen en acties uitzetten. In het domein van de GGZ ben je goed ingewerkt. Verpleegkundige achtergrond is een pré.
 • Gewenste opleidingsniveau en werkervaring: WO-niveau, minimaal 2 jaar in een relevante positie. Je werkt zelfstandig en beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.322,- tot maximaal € 4.798,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 60). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is in eerste instantie voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jennie van Knotsenburg, via telefoonnummer 030-30342220 of j.knotsenburg@venvn.nl.

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag zo spoedig mogelijk. Je kunt je sollicitatie richten aan pz@venvn.nl t.a.v. Mieke Suithoff.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!