Handreiking Goede cliëntvertegenwoordiging

Wat mogen vertegenwoordiger, cliënt en zorgprofessional van elkaar verwachten wanneer wilsonbekwaamheid in beeld komt? Lees het in de handreiking 'Goede cliëntvertegenwoordiging' op deze pagina.

Als een cliënt zelf geen weloverwogen beslissingen kan nemen, komt de cliëntvertegenwoordiger in beeld. Maar wat is een cliëntvertegenwoordiger? En welke taken en verantwoordelijkheden horen bij deze rol? In de handreiking vind je antwoord op deze vragen. Ook staan er praktische adviezen en een aantal praktijkvoorbeelden in. 

De handreiking is ontwikkeld voor zorgprofessionals die te maken hebben met cliënten die niet of onvoldoende in staat zijn de gevolgen van beslissingen over zorg of behandeling te overzien. Er is ook een versie gemaakt voor cliënten en hun naasten.

Vilans heeft deze handreiking opgesteld in samenwerking met V&VN en andere zorgpartijen.

Downloaden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)