Wat is de AGB-code?

De AGB-code staat voor Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners. De code is nodig bij declaraties van geboden zorg.

Wie hebben er een code nodig?

Iedere zorgverlener, praktijk of instelling heeft een unieke code, de AGB-code (Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners). Bij een declaratie van de geboden zorgproces moet deze code opgeven worden. Zo controleert de zorgverzekeraar de declaraties van de zorgverleners.

Waar vind ik een AGB-code?

De code wordt landelijk gebruikt binnen het (elektronische) communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. De AGB-code staat in het elektronische declaratiebericht of op een papieren nota. Op deze manier kan de zorgverzekeraar snel en efficiënt controleren van welke zorgverlener de declaratie afkomstig is en of de gegevens kloppen. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars.

Zelfstandig als verpleegkundige, verzorgende of ben je verpleegkundig specialist? 

Voor verpleegkundig specialisten en zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden is de AGB-code van belang om zelf hun diensten te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Nu hebben zzp-ers vaak nog geen AGB-code. V&VN werkt maakt zich hier hard voor.

Lees meer op www.agbcode.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)