Stefaan Verheugt (32), verzorgende IG en ambassadeur

Stefaan Verheugt

Even kennismaken: wie ben je?

“Mijn naam is Stefaan Verheugt en ik ben verzorgenden IG in de intramurale zorg. Ik werk op 
een (nu nog) gesloten PG-afdeling van het verpleeghuis, maar we zitten in een traject om ook de deuren van deze gesloten PG-afdeling te openen. Hiervoor heb ik jarenlang gewerkt op een somatische afdeling. Ik werk fulltime en ben daarnaast raadslid in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Deze bestuurlijke ervaring zou goed van pas kunnen komen als ik gekozen zou worden voor de Ledenraad. Al een aantal jaar ben ik zichtbaar als ambassadeur voor verzorgenden in Nederland. Ik heb bij V&VN het traject als ambassadeur gevolgd en wordt regelmatig gevraagd om te vertellen over het mooie vak gebied van een verzorgende IG.” 

Waarom stel je je verkiesbaar?

“Net zoals jullie ben ik gepassioneerd voor dit vak en heb ik ook een groot hart voor de zorg. De patiënt of cliënt, maar zeker ook de zorgmedewerkers moeten centraal staan. Daarom voel ik me thuis bij V&VN. Onze beroepsvereniging komt op voor onze belangen en geven ons een gezicht naar buiten toe. De nieuwe koers die uitgezet is, is een hele goede zet en dit verdiend een goede voortzetting. En hierin wil ik mijn steentje bijdragen. Door mijn kandidaatschap wil ik de belangen van de verzorgende medewerkers binnen V&VN vertegenwoordigen.”

Waarom moeten collega’s op jou stemmen?

“Ik wil niet alleen verzorgenden vertegenwoordigen, maar juist iedere zorgmedewerker. De afgelopen (covid)jaren hebben we gezien dat er heel erg veel gevraagd is van de verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. En er is meer dan ooit samengewerkt. Laten we dit vasthouden! Met aandacht voor de behoefte en wensen per doelgroep, maar in de gedachten dat we samen met elkaar hetzelfde doel hebben.”