Riana Kooij (36), verpleegkundige en GGD-consultant

Riana Kooij

Even kennismaken: wie ben je?

“Mijn naam is Riana en ben al in de zorg begonnen met werken toen ik 16 jaar oud was. Ik hielp in de zomervakantie mee als zorghulp met bedden opmaken, soppen, koffie en thee inschenken, waskommen afwassen en vieze (inco-)zakken legen. Na het volgen van de opleidingen tot helpende, verzorgende IG en verpleegkundige (niveau 4 en 5), ben ik inmiddels een ervaren zorgprofessional. Zo heb ik met veel plezier gewerkt in het ziekenhuis, het verpleeghuis en de wijkverpleging. Ook werkte ik mee aan het uitvoeren van geneesmiddelenonderzoek en droeg ik mijn steentje bij als bemonsteraar van covid-19. Ik heb teams gecoacht, leiding gegeven, roosters en planningen gemaakt. Inmiddels geef ik medisch advies als consultant bij de GGD, geef ik trainingen in vakbekwaam indiceren en coach ik teams om deze vaardigheden goed te kunnen blijven hanteren.”

Waarom stel je je verkiesbaar?

“Mijn jarenlange ervaring in verschillende sectoren zou ik graag willen delen in de ledenraad. Met mijn kennis, ervaring en vaardigheden, wil ik mooie beslissingen kunnen maken en iets waardevols kunnen betekenen voor de praktijk. Ik wil graag mijn stem geven namens alle zorgprofessionals, maar ik wil vooral staan voor mijn vak!”

Waarom moeten collega’s op jou stemmen?

“Wij als zorgprofessionals moeten sterker komen te staan, een stem hebben en gehoord worden. Er dient geluisterd te worden naar onze noodkreten, maar vooral naar onze concrete oplossingen. Wij zijn belangrijk voor de maatschappij, want wat als wij er niet meer zouden zijn? Ik wil voor al onze zorgprofessionals staan en een luidde stem geven!”