Marion van Veen (58) verpleegkundige en adviseur zorgregelgeving

Marion van Veen

Even kennismaken: wie ben je? 

“Mijn naam is Marion van Veen. Ik ben werkzaam als adviseur zorgregelgeving bij Stichting Omring in Hoorn. Ik ben tevens BIG- geregistreerd hbo-verpleegkundige. Niet meer echt bekwaam, maar mijn ‘zorghart’ klopt nog steeds in alles wat ik ben en doe. Ik werk al bijna 25 jaar bij Omring. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is om (zorg-)collega’s te helpen bij ingewikkelde casussen. Dat kan te maken hebben met indicatiestelling, maar ook met bijvoorbeeld situaties omtrent de wet zorg en dwang. Ik vind het belangrijk om klantvriendelijk en laagdrempelig te zijn en iedereen te laten weten dat ze voor vragen of ondersteuning bij me terecht kunnen. Sinds dit jaar ben ik ook OR-lid bij Stichting Omring.” 

Waarom stel je je verkiesbaar? 

“Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en ik wil graag iets doen voor de beroepsgroep. Juist omdat ik me zo verbonden voel met dit beroep. Daarom heb ik me aangemeld als kandidaat voor de V&VN Ledenraad. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn omdat ik nauw verbonden ben met de werkvloer. Ook ben ik op de hoogte van landelijk beleid, regelgeving en ontwikkelingen.”

Waarom moeten collega’s op mij stemmen?

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het uitgangspunt: medewerker op één. Ik denk dat het belangrijk is om meer met zorgmedewerkers in gesprek te gaan en te vragen wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Wat kan onze sector (meer) doen om de instroom van nieuwe collega’s te bevorderen en uitstroom te voorkomen?”