Lise van Gennip (32) obstetrie en ic-verpleegkundige

Lise Van Gennip

Even kennismaken: wie ben je? 

“Mijn naam is Lise van Gennip, 32 jaar, moeder van twee kleine kinderen en obstetrie- en intensive care verpleegkundige. Als afgestudeerd hbo-verpleegkundige begon ik in het ziekenhuis op de gynaecologie- en kraamafdeling. Na een aantal jaren met veel plezier als obstetrie verpleegkundige gewerkt te hebben, wilde ik verder leren en mij breder specialiseren. Ik ben toen op de intensive care gaan werken en heb ook deze specialisatie behaald. Door deze twee verschillende specialisaties heb ik veel waardevolle kennis en ervaring opgedaan en inmiddels werk ik via een detacheringsbureau. Op deze manier kan ik in meerdere ziekenhuizen, en zowel als ic- én obstetrie verpleegkundige werken. Ik heb nu een jaar als ic-verpleegkundige gewerkt en ga vanaf juli in een ander ziekenhuis als obstetrie verpleegkundige aan de slag.” 

Waarom stel je je verkiesbaar? 

“Toen ik begon met werken als verpleegkundige, merkte ik al snel dat de stem en input van verpleegkundigen niet altijd even goed gehoord worden. Ook na twee vervolgopleidingen - en daarmee best wat extra kennis en ervaring - veranderde dit niet. Na de opleiding tot ic-verpleegkundige te hebben afgerond, ben ik daarom lid geworden van de Verpleegkundige Advies Raad in het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, waar ik toen werkte. In de VAR kon ik met gemotiveerde collega’s aan de slag om het verpleegkundig vak meer en beter op de kaart zetten in het ziekenhuis. 
 
Vanuit de VAR mocht ik ook de leergang Nieuw Verpleegkundig Leiderschap volgen. Deze heb ik helaas niet helemaal af kunnen ronden door onder andere de coronapandemie die halverwege de leergang begon, maar het heeft mij wel geïnspireerd en een hoop nieuwe ervaringen en ideeën gebracht. De drie strategische prioriteiten van V&VN voor de komende jaren vatten perfect samen waar ikzelf ook voor sta en met de VAR op ziekenhuisniveau al mee bezig was. Ik zou hier graag aan door willen werken, en de beroepsgroep en ons veelzijdige en belangrijke vak beter op de kaart zetten in Nederland.”

Waarom moeten collega’s op jou stemmen? 

“Met twee specialisaties en als detacherend verpleegkundige kijk ik van verschillende kanten naar de gezondheidszorg en krijg ik vanuit verschillende ziekenhuizen en afdelingen dingen mee. Dit perspectief en deze ervaringen neem ik mee in de Ledenraad, en daarmee zorg ik voor een brede representatie van onze beroepsgroep. Ik ben betrokken bij alle veranderingen in de zorg, zowel direct als indirect, en wil de zorg toekomstbestendig maken en houden voor alle huidige en nieuwe zorgverleners. Ik ben erg gemotiveerd en zou mijn kennis en ervaring graag inzetten om me met gelijkgestemde collega’s hard te maken voor ons vak. Samen staan we sterk(er)!”