Iris Toes (30) stomaverpleegkundige

Iris Toes

Even kennismaken: wie ben je?  

“Mijn naam is Iris Toes en ik ben stomaverpleegkundige. Ik werk nu ruim 6 jaar bij een medisch speciaalzaak, Bosman Medische Hulpmiddelen. Daarvoor heb ik in de revalidatie gewerkt. Tijdens mijn werk heb ik contact met verschillende disciplines, namelijk: verpleegkundigen van een ziekenhuis, verpleegkundigen en verzorgenden van thuiszorgorganisaties, verzorgings- en verpleeghuizen en met eindgebruikers, mantelzorgers en fabrikanten. Ik zie wekelijks verschillende patiënten en zorgprofessionals tijdens mijn huisbezoeken. Ook ben ik op de hoogte van de lopende contracten met zorgverzekeraars en de ontwikkelingen van fabrikanten rondom stomazorg. Sinds 2020 zit ik in de Ondernemingsraad van Bosman. Ik wilde meedenken en meebeslissen, maar was ook nieuwsgierig naar hoe een bedrijf wordt geleid en met welke vraagstukken een bestuur te maken krijgt. Vanwege mijn positief kritische blik word ik opgezocht als sparringpartner, dat vind ik heel leuk.” 

Waarom stel je je verkiesbaar?

“Het meedenken over bepaalde beleidsstukken en lopende zaken vind ik erg leuk en interessant om te doen. Ik krijg er energie van om niet enkel mijn stomaverpleegkundige pet op te hebben, maar ook breder te kijken en er te staan voor een grotere club. Ook ben ik oprecht geïnteresseerd hoe het met anderen gaat en hoe het bij andere organisaties of groepen gaat. De informatie en signalen die ik hieruit haal, kan een waardevolle input zijn voor de Ledenraad. Het lijkt mij een interessante uitdaging. 
 
Ik durf kritisch te zijn op mijzelf, maar zeker ook op processen en aanvragen. Ik vind het geen probleem om aan te geven wanneer ik ergens te weinig van afweet, dan kan ik mij juist ontwikkelen en contact zoeken met personen die mij hierin kunnen ondersteunen. Mede door mijn ervaring in de Ondernemingsraad kan ik op een strategisch niveau afwegingen maken en kijk ik niet enkel in mijn eigen straatje. Een vereniging moet in ontwikkeling blijven, kritisch op zichzelf blijven en processen aan kunnen en durven passen. Hier ben ik flexibel in en ik zie daar de meerwaarde absoluut van in.”

Waarom moeten collega’s op jou stemmen?

“Vanwege mijn werk kom ik op verschillende plekken waar zorg wordt geleverd: ziekenhuis, thuis, zorgcentrum, revalidatie. Ik heb het idee dat het brede werkgebied een positieve bijdrage zal leveren aan de Ledenraad. Ik kan vraagstukken vanuit verschillende perspectieven bekijken en ook overleggen met mijn netwerk om de juiste informatie te krijgen. Ik wil bij de Ledenraad om er te staan voor jou en voor de vereniging. Ik probeer mensen op te zoeken, maar zoek mij ook gerust op!”