Harriët den Nieuwenboer (49) verpleegkundig overgangsconsulente en docent

Harriët den Nieuwenboer

Even voorstellen: wie ben je?

“Ik ben Harriët den Nieuwenboer. Mijn eerste bijbaantje was op mijn 15de als helpende. Daarna wist ik, dit is wat ik wil doen in mijn leven. Kwaliteit van zorg en leven bieden, zorgen voor mensen die zelf dat stukje zelfzorg niet meer kunnen doen, opkomen voor mensen die dit zelf niet kunnen. Door de jaren heen heb ik mooie ervaringen opgedaan op heel veel verschillende velden in de zorg en in veel verschillende rollen. Ik noem mezelf allround verpleegkundige omdat ik meerdere opleidingen heb afgerond (naast hbo-verpleegkunde, ook medium care -, high care -, re-integratie- en overgangsverpleegkundige). Ik ben nu werkzaam als verpleegkundig overgangsconsulente, hogeschooldocent en HRM bedrijfsvoering specialist op het gebied van gezond en veilig werken. In september begint mijn nieuwe baan als verpleegkundig kwartiermaker bij het HMC.” 

Waarom stel je je verkiesbaar?

“Het is belangrijk dat we meedenken, mee gaan beslissen en mee gaan besturen via deze grootse ledenraad. Nederland heeft ons als verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten nog nooit zo hard nodig gehad. Het is belangrijk dat onze stem goed wordt gehoord aan alle tafels, als het gaat over het zorgdomein. Willen we een andere toekomst? Dan zullen we het anders moeten gaan doen. Meer zeggenschap en meer invloed is nodig. Daar wil ik me graag voor inzetten.”

Waarom moeten collega’s op mij stemmen?

“Ik streef naar goede zorg voor onszelf als beroepsgroep en voor onze zorgvragers. Ik vind de kwaliteit van zorg belangrijk en wil dat er meer structuren komen, die bevorderend werken voor onze beroepsgroep. Met mijn kennis van de praktijk als verpleegkundige, docent, beleidsmaker en kwaliteitsmanager kan ik mijn steentje bij dragen om het beroep toekomstproef te maken.”