Debby Klok-de Bont (45) verzorgende IG en ambassadeur

Debby Klok-De Bont

Even kennismaken: wie ben je?

“Mijn naam is Debby Klok-de Bont. Ik ben 45 jaar, samen met mijn man en twee honden woon ik Waspik. Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam bij Zorggroep Elde Maasduinen, locatie Antoniushof in Waalwijk. Ik ben begonnen als invalkracht helpende, heb vervolgens de interne opleiding tot verzorgende IG gevolgd en ben nu werkzaam als persoonlijk begeleider. Ook ben ik ambassadeur van de zorg en lid van de VVAR en de commissie ethiek. Een bezige bij dus.” 

Waarom stel je je verkiesbaar?

“In de jaren dat ik in de zorg werk, heb ik gemerkt dat er meer aandacht uitgaat naar verpleegkundigen en dat wij, verzorgenden, onvoldoende worden gehoord. Als ambassadeur laat ik daarom graag zien en horen hoe mooi ons vak is. Met mijn blogs voor de website van V&VN geef ik een inkijkje in mijn werk en probeer ik vooroordelen weg te nemen.

Inmiddels ben ik nu een jaar lid van de VVAR. Hier worden de kwaliteiten van de verzorgenden en verpleegkundigen samengevoegd: zo kunnen we écht een verschil maken voor onze cliënten en collega’s. Door dit lidmaatschap ben ik ook betrokken bij de beleidskaders van onze organisatie. Dit vind ik zó leuk om te doen, dat ik mijn kennis graag wil inzetten en uitbreiden bij de Ledenraad van V&VN. Ik vind het heel belangrijk dat verzorgenden hierin vertegenwoordigd worden.”

Waarom moeten collega’s op jou stemmen?

“Als lid van de Ledenraad zal ik de stem vertegenwoordigen van alle verzorgenden. Als ik gekozen word, zal ik open staan voor alles waar collega’s in het werkveld tegenaan lopen, voor datgene wat er met mij gedeeld wordt en voor wat er gehoord moet worden. Jullie weten me te vinden!”