Wouter de Graaf (56), voormalig IC-verpleegkundige (back to base in coronatijd) en nu coach, bedrijfsadviseur en projectmanager

18. Wouter De Graaf

Over mij

“Sinds ik in 1996 leidinggevende werd, is de zorg voor de patiënt en mijn verantwoordelijkheid voor het welzijn en de werkomgeving van de professional altijd het uitgangspunt voor mijn denken en handelen geweest. In verschillende functies, instellingen en daarbuiten heb ik ervaren hoe wij in de zorgketen aan elkaar verbonden zijn, ongeacht opleiding, positie en/of mate van autonomie. Erkenning van die afhankelijkheid - we kunnen het immers niet zonder elkaar - in belang van de patiënt en van onszelf, zou onze kracht als verpleegkundigen en verzorgenden moeten zijn.  

Ik heb het voorrecht gehad om veel van de wereld gezien te hebben. Door veel (privé) te reizen, maar ook door internationale bestuursactiviteiten in Europa en daarbuiten. Of je nu op een IC in Sarajevo of in een brandend hete afdeling chirurgie-tent in Kigali staat, in een kleine middle of nowhere kliniek in oneindig Canada of in een verpleeghuis in Utrecht, altijd weer ervaar je die power die we hebben met een vak waar we trots op kunnen zijn, een vak waarmee we nog steeds het verschil maken voor onze patiënt en cliënt.” 

Waarom ik mij verkiesbaar stel 

“In de Ledenraad kan ik met mijn kennis en ervaring, in samenwerking met anderen, bijdragen aan een stevigere positionering van ons als professionals. De Ledenraad is als ware het parlement van onze beroepsgroep, dat als taak heeft de vereniging en het bestuur te controleren en aan te zetten tot gedegen en succesvol beleid. Het ondersteunen en uitdragen van goed beleid hoort daarbij. In de raad kan ik meedenken over de wijze waarop V&VN zich ontwikkelt en haar professionals dient.” 

Waarom ik jouw stem verdien

“Wanneer jullie mij kiezen is de Ledenraad weer een verpleegkundige rijker met veel praktische, inhoudelijke, leidinggevende en bestuurlijke ervaring die nog lang niet uitgekeken is op ’de zorg’. Iemand die sinds 1998 actief is in de (Europese) beroepsvertegenwoordiging en zich in deze verantwoordelijk wil inzetten met een stevig geluid en vanuit een brede visie op onze positionering.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!