Stefaan Verheugt (30), verzorgende IG

Stefaan Verheugt2

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Het wordt tijd dat er eens een verzorgende IG plaatsneemt in de ledenraad van V&VN. Het zou goed zijn dat nu alle gelederen van V&VN vertegenwoordigd zijn. Want dat is tot op heden nog niet het geval geweest. Deze rol wil ik graag op mij nemen. Ik werk fulltime als verzorgende IG op een somatische afdeling van een verpleeghuis en ik weet daardoor heel goed hoe het werkt in de intramurale zorg.”  

Wat ik wil bereiken

“Thema’s waar ik mij voor inzet zijn: werkdruk en verantwoordelijkheden, meer vaste en grotere contracten, omgaan met agressie van cliënten of mantelzorgers en werkplek 2.0 (efficiënt en gebruiksvriendelijk werken). Soms zijn verschillende partijen met een onderwerp bezig, die energie kan dan beter gebundeld worden. Ik wil ervoor zorgen dat V&VN op deze thema’s en in het algemeen meer gaat samenwerken met vakbonden zoals FNV. Zo kunnen we de belangen en het geluid nog duidelijker laten horen in Den Haag.” 

Waarom ik jouw stem verdien

“Ik zal mij 100% inzetten om de belangen van de verzorgende een gezicht te geven in het beleid van V&VN. Iemand overtuigen van iets waar hij of zij geen beeld of gevoel bij heeft is heel moeilijk, maar ik zal onderwerpen met praktijkvoorbeelden vanuit de werkvloer begrijpelijk maken. Zodat bestuursleden en leden uit de ledenraad die vooraf geen beeld hebben bij een onderwerp er uiteindelijk toch een beter beeld bij hebben. Ik hoop zo de belangen van verzorgenden goed te kunnen vertegenwoordigen. Uiteraard zal ik me ook voor de belangen van verpleegkundigen of andere disciplines inzetten.  
Je kunt mij altijd benaderen als je iets wilt weten of zeggen. Ik zal zeker kijken of ik er iets mee kan doen."

Wat ik nog kwijt wil

“Zoals u weet kan werken in de zorg iedere dag anders zijn. Soms zijn er moeilijke momenten maar over het algemeen krijg je er zoveel dankbaarheid en waardering voor terug. Ik doe mijn werk als verzorgende met veel plezier en zou het voor geen goud willen missen! Ik ben getrouwd met mijn vrouw en samen hebben wij een dochtertje van bijna 2 jaar. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten.  Naast mijn werk heb ik bestuurlijke ervaring als raadslid van de gemeente Bergen op Zoom, deze ervaring zal ik gebruiken in de Ledenraad. Steun mijn kandidaatschap, dan kunnen we er samen voor zorgen dat ons vakgebied nog leuker wordt!” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!