Sara Vriezen (51), senior docent mbo- en per 1 september docent hbo-verpleegkunde

16. Sara Vriezen

Waarom ik mij verkiesbaar stel 

“Als lid van de Ledenraad krijg ik de mogelijkheid om landelijk (mbo-) verpleegkundigen en verzorgenden (IG) te vertegenwoordigen. Door mijn jarenlange ervaring als docent in het mbo heb ik een goed beeld van de gezondheidszorg, de verschillende velden waarin verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam zijn en de ervaren knelpunten als het gaat om positionering en professionalisering van de beroepsgroepen.” 

Wat ik wil bereiken 

“In de praktijk zie ik dat (mbo-)verpleegkundigen en verzorgenden (IG) nog te weinig in hun kracht worden gezet, maar ook zelf nog te weinig positie (kunnen) nemen t.o.v. andere beroepsgroepen. Ik wil bereiken dat bij besluitvorming op landelijk, regionaal en/of instellingsniveau (mbo-) verpleegkundigen en verzorgenden (IG) goed worden vertegenwoordigd. Ik wil mij ook inzetten voor onderwijs dat ruime aandacht besteedt aan leiderschap, beroepsidentiteit en een leven lang ontwikkelen.”  

Waarom ik jouw stem verdien 

“Wanneer V&VN-leden op mij stemmen, kunnen zij er zeker van zijn dat hun stem wordt gehoord. Ik vind het belangrijk om de beroepsgroep gehoord te hebben. Ik sta dan ook open voor het gesprek. Ik hoor graag hun verhaal en kijk samen met hen naar de manier waarop V&VN (de Ledenraad) hen verder kan helpen. Ik ben kritisch. Ik durf de nodige vragen te stellen. Ik ga moeilijke gesprekken niet uit de weg.”  

Verder over mij 

“Ik pleit al jaren voor meer aandacht voor de positie van mbo-verpleegkundigen en verzorgenden IG als experts op het gebied van fundamentals of care (basiszorg). Deze erkenning vraagt een goede positionering, leiderschap en professionalisering. Bij besluitvorming zal dit voor mij het uitgangspunt zijn. Vragen zoals: komt het ten goede aan de beroepsgroep? Komt het ten goede aan de relatie van professional en patiënt? Soms zijn we ver van deze vragen afgedreven en moeten we de kern van het werk van de beroepsvereniging weer centraal stellen. Hier wil ik aan bijdragen!”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!