Petra Feenstra (39), wijkverpleegkundige en ambassadeur voor de wijkverpleging

14. Petra Feenstra
Foto © Frank Ruiter

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Als wijkverpleegkundige vind ik het van belang dat de Ledenraad ‘feeling’ heeft met de werkvloer. De Ledenraad geeft namelijk richting aan bij het uitzetten en uitvoeren van de strategie van V&VN en vormt een brug tussen de wensen van de leden en de uitvoering daarvan door het verenigingsbestuur. Om deze redenen vind ik het van belang dat in de Ledenraad ook mensen vanaf de werkvloer actief zijn. Als wijkverpleegkundige en ambassadeur voor de wijkverpleging ben ik actief in het verbinden van mensen en hun wensen. En om deze te vertalen naar mogelijkheden binnen (hun) netwerken, wijk en organisaties.  

Naast mijn werk ben ik ook actief als burgerraadslid voor de PvdA Langedijk en ben ik bestuurslid bij de Stichting MeerSaam (Stichting MeerSaam benadrukt mogelijkheden van eenzame burgers). De vaardigheden die ik heb opgedaan wil ik graag inzetten voor de beroepsvereniging en natuurlijk de leden!”  

Wat ik wil bereiken 

“Wat ik graag wil bereiken is een V&VN waarin leden zich herkennen, trots zijn om deel van uit te maken en dit uitdragen naar buiten. Graag ben ik de verbindende schakel.” 

Waarom ik jouw stem verdien  

“Wanneer de leden van V&VN op mij stemmen, zal ik al mijn kennis en kunde, die ik onder andere heb opgedaan in de 18 jaar dat ik werkzaam ben in de zorg, inzetten om de verbinding te maken met de werkvloer en de vertaling maken naar het verenigingsbestuur.”  

Verder over mij 

“Aan het einde van een dag vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door te genieten van de natuur door bijvoorbeeld een wandeling, door yoga in de sportschool of door te dansen. Sinds een aantal jaar dans ik salsa en bachata. De muziek, de mensen en de beweging zijn voor mij in ieder geval goed voor lichaam en geest! Ook in het dansen is het luisteren en het maken van verbinding van belang."

Wat ik nog kwijt wil

"Als jij het belangrijk vindt dat er geluisterd wordt naar de werkvloer, de verbinding wordt gezocht en dat de werkvloer vertegenwoordigd is in de Ledenraad, stem dan op mij!” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!