Mark Lugard (59), verpleegkundige

13. Mark Lugard

Over mij

“Ik ben Mark Lugard, 59 jaar en senior verpleegkundige bij Jellinek - Minnesota onderdeel van Arkin verslavingszorg. Ik stel mij verkiesbaar voor de Ledenraad van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) in 2020.”  

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Mijn organiserend vermogen en ruim opgedane ervaring in de zorg wil ik de komende jaren gebruiken om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en stimulering van multiculturele zorg binnen V&VN. Mijn focus ligt voornamelijk op het helpen organiseren van evenementen om de multiculturele zorg op de agenda te krijgen, zodat de Nederlandse samenleving er meer vertrouwd mee kan raken. Ik wil actief in de Ledenraad participeren omdat ik denk dat ik van meerwaarde kan zijn vanwege mijn migratieachtergrond en ik kan zorgen voor een bredere kijk op de onderwerpen die binnen V&VN aan bod komen.” 

Waarom ik jouw stem verdien

“Stem op mij omdat ik me als lid hard wil maken voor:  

  • Integratiebeleid medische/verpleegkundige zorg in onze multiculturele samenleving; 
  • het toegankelijker maken van de zorg voor speciale groepen zoals ouderen, gehandicapten, vrouwen en LGBTIQ+ met een migratieachtergrond; 
  • een effectievere vorm van transculturele communicatie tussen verpleegkundigen/medici en patiënten dan thans het geval is; 
  • toekomstig beleid ten aanzien van de gezondheidszorg voor etnische minderheden; 
  • het voorkomen van onnodige en ongewenste verschillen in het gebruik van gezondheidszorg; 
  • adequaat inspelen op de verschillen in gezondheidsgedrag en beleving die cultureel bepaald zijn; 
  • stimulering van laagdrempelige zorg voor minderheden.” 

Kenmerkend voor mij

“Mijn levensmotto is: Strong people don't put others down, they lift them up (Michael P. Watson). Ik ben in het dagelijkse leven een ervaren verpleegkundige die zelfstandig werkt, maar goed in een team functioneert. Ik ben analytisch en flexibel, heb een brede wereldoriëntatie, ben kundig, sterk in communicatie en netwerken en ben stressbestendig. Ik ben maatschappelijk actief vanaf 2004 bij Stichting Teeifuka, voor stimulering en ondersteuning van het onderwijsproces in het binnenland van Suriname. Daarnaast ben ik actief kaderlid van de Bahaï gemeente Almere en was ik tot 2012 kaderlid van vereniging SaMON, voor bevordering van integratie en zichtbaarheid van Marrons in Nederland en coördinatie/afstemming van activiteiten en projecten gericht op Suriname.”  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!