Marieke Wouters-Vugts (42), verpleegkundige

12. Marieke Wouters Vugts

Waarom ik mij verkiesbaar stel 

“Tijdens de coronacrisis bleek dat de verzorgenden en verpleegkundigen onmisbaar zijn, maar ze werden bij veel crisis- en landelijke overlegstructuren ‘gemist’.  Wat mij betreft een gemiste kans. Als verpleegkundige zie ik collega’s die met hart en ziel werken, maar die niet de waardering krijgen of voelen die ze verdienen en nodig hebben om in de verpleging te blijven werken. V&VN zou zich meer kunnen (en moeten) inzetten voor het beroep en met een proactieve houding de knelpunten en uitdagingen aangaan voor de hele beroepsgroep, lid of geen lid. Het beroep verdient meer, door samen vooruit te kijken, te luisteren en te leren van en met elkaar.”    

Wat ik wil bereiken 

“Dat V&VN zich als beroepsvereniging profileert en zich inzet voor het vak verpleegkunde. De focus moet niet liggen op het aantal leden, maar op de inhoud. Wat wil V&VN bereiken voor de leden? V&VN moet worden gezien als belangrijke stem bij ieder landelijk of politiek overleg over de inrichting, financiering en uitvoering van de zorg.”   

Waarom ik jouw stem verdien 

“Met mijn brede verpleegkundige achtergrond kan ik vraagstukken vanuit verschillende standpunten bekijken en begrijpen. Daarbij durf ik aan te pakken, ga ik het gesprek aan en probeer ik ondanks alle administratieve of financiële struikelblokken verder te kijken naar oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen en de zorg.” 

Kenmerkend voor mij 

“Toen mijn werkgever geen budget had of gaf voor scholing besloot ik zelf (gecrediteerde) nascholingen te organiseren. Niet alleen voor mijn organisatie, maar voor alle organisaties in de regio. Misschien werken we niet direct met elkaar, we werken wel allen aan goede zorg voor iedereen. Samen staan we sterk.” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!