Marieke Stijf-van Breugel (25), wijkverpleegkundige 

11. Marieke Stijf Van Breugel

Over mij

“Mijn naam is Marieke Stijf, 25 jaar en wijkverpleegkundige bij Icare in Elburg. Met veel plezier werk ik inmiddels een aantal jaar in de wijk en heb ik op verschillende manieren kennis gemaakt met het vak. In de wijk, in Shared Governance-groepen waarin ik meedenk over het schrijven van beleid en richtlijnen, als deelnemer van het Nederlands Wijkverpleegkundig Genootschap, maar ook hoe het is om het gesprek aan te gaan met managers en bestuurders.”  

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Het verkiesbaar stellen voor de Ledenraad van V&VN sluit aan bij de ambities die ik heb. Het is mijn ambitie om het werken in de wijk uitdagend, leerzaam en bovenal van kwaliteit te laten zijn, door actief mee te denken. Maar ook om te laten zien wat ons vak inhoudt, dat we daar zelf over gaan en dat we voor onszelf mogen opkomen.” 

Wat ik wil bereiken

“Met mijn ervaring en passie voor het vak wil ik graag in de Ledenraad de verbinding maken tussen het werkveld en de beroepsvereniging. Ik wil bereiken dat we ons verenigen als zorgmedewerkers en met elkaar ons beroep blijven ontwikkelen en met de praktijk en bestuurders de verbinding blijven houden.” 

Waarom ik jouw stem verdien 

“Ik zou het supertof vinden als je op mij stemt, als enthousiaste wijkverpleegkundige met ervaring wil ik mijn stem laten horen voor ons mooie vak. Ik sta nog steeds met beide benen in de wijk maar combineer het werk met innoveren en actief meedenken, iets wat past binnen de Ledenraad.” 

Verder over mij

“Het werken in de zorg is en blijft uitdagend gezien de ontwikkelingen de afgelopen jaren en zeker het afgelopen jaar. Door ook tijd te investeren in mezelf houd ik dit vol. Ik houd van fietsen over de Veluwe, op zoek naar wild om te fotograferen. Maar kan ook genieten van muziek spelen of door in de tuin te ontspannen met de bloemen in mijn gezichtsveld.” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!