Liesbeth Hoppentocht (42), VTH Verpleegkundige

9. Liesbeth Hoppentocht

Waarom ik mij verkiesbaar stel én wat ik wil bereiken  

“Ik ben al jaren lid van V&VN en altijd enorm gedreven om collega’s en toekomstige collega’s uit te dagen om hun vak zo uit te voeren dat ze zich echte professionals mogen noemen en trots mogen zijn op hun vak. Het is een geweldig vak waarbij je enorm kan genieten van alle uitdagingen die je tijdens je werk tegenkomt. Ik probeer dit over te dragen op collega’s: Zorg dat je jezelf bijschoolt, blijf jezelf uitdagen en gebruik humor in je werk. Samen staan we voor goede zorg, we waarborgen kwaliteit en zetten ons in voor verbeteringen.”  

Waarom ik jouw stem verdien  

“Ik ben kritisch, sterk in analyseren en heb enorm veel liefde en passie voor ons vak. Dat wil ik behouden. De juiste randvoorwaarden om ons werk uit te voeren zijn zeer belangrijk. Daar wil ik me voor inzetten.”  

Verder over mij  

“Ik ben 17 jaar getrouwd met Edwin en ben moeder van een tweeling van 10 jaar: Samuel en Esther. Als ik mijn kinderen vraag ‘Wat doet mama voor werk?’ Zeggen ze: 'Je bent verpleegkundige. Je helpt oudere mensen, je werkt heel veel nachtdiensten, je tilt dan veel mensen van de grond. Je helpt mensen. Je bent bezig met tanden en gaat veel naar je werk voor vergaderingen. Vooral veel tijdens de coronaperiode'. Dat klopt wel wat ze zeggen, ik ben o.a. voorzitter valpreventie, mondzorgcoördinator, VAR-lid, draaide mee in coronacrisisteam en heb veel leuke neventaken. Vraag ik het mijn ouders dan zullen ze zeggen dat hun dochter ‘triage verpleegkundige is en bij het verpleegtechnische handelingen team hoort’ of ‘nachthoofd is voor alle locaties’. Voor hen is het vanzelfsprekend dat je dit doet en dat je je elke dag inzet voor anderen. Maar allen zullen delen dat ik zo enorm veel plezier heb in mijn werk en mijn taken. Ik heb gewerkt in het ziekenhuis, maar het langst in verpleeghuizen in diverse functies. De ouderenzorg heeft mijn hart gestolen. Ik probeer elke dag tot zegen te mogen zijn voor andere mensen.”  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!