Judith Meijers (42), verpleegkundig senior onderzoeker en docent

7. Judith Meijers @Rob Nijpels
Foto © Rob Nijpels

Over mij

“Ik ben Judith Meijers (42 jaar), verpleegkundig senior onderzoeker en docent binnen de Universiteit van Maastricht. Daarnaast ben ik vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg werkzaam bij Zuyderland Care. Deze werkplaats verbindt onderzoek, onderwijs én praktijk. Daarnaast werk ik bij Zuyderland Care als senior beleidsadviseur en ben ik betrokken bij de VAR, VAR Limburg en de ontwikkeling van een Verpleegkundig Expertise Centrum binnen Zuyderland. Tevens ben ik lid van de koerscommissie kwaliteitsstandaarden bij V&VN.” 

Waarom ik mij verkiesbaar stel 

“Vanuit mijn brede blik als voormalig verpleegkundige, onderzoeker, docent en beleidsmaker op het verpleegkundige vakgebied wil ik graag de komende jaren meewerken aan de nieuwe koers van V&VN. Een koers die de stem van onze leden nog luider laat klinken, en onze beroepsgroep verder laat groeien in trots, veerkracht, passie en professionaliteit.” 

Wat ik wil bereiken 

“Ik zou ten eerste de leden van V&VN veel meer stem willen geven bij het tot stand komen van een nieuwe koers. Essentiële punten in de nieuwe koers zijn voor mij verdere professionele ontwikkeling van onze beroepsgroep op het gebied van:  
1) Leiderschap en lef 
2) Duurzaam leren en ontwikkelen op de werkplek 
3) Juiste zorg op de juiste plek, door de juiste persoon  
4) Verdere wetenschappelijke onderbouwing van ons vakgebied. 
Met deze punten kunnen we bijdragen aan een prikkelende, gezonde en prettige werkomgeving voor de beroepsgroep, en uiteindelijk: passende zorg.”  

Waarom ik jouw stem verdien 

“Ik wil graag de stem van de verpleegkundige beroepsgroep laten horen. Mijn brede werkervaring in onderzoek, onderwijs en beleid, mijn achtergrond als verpleegkundige, en mijn heldere visie en vooral passie, stelt me in staat om de juiste koers richting te geven om het verpleegkundig vakgebied verder te professionaliseren.”  

Verder over mij 

“Ik ben een trotse moeder van drie prachtige kinderen. Mijn oudste dochter heb ik de naam ‘Florence’ als tweede naam gegeven, voortkomend uit mijn bewondering voor Florence Nightingale, de grondlegster van ons prachtige beroep.” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!