Jelmer van der Burg (37), ambulanceverpleegkundige i.o.

6. Jelmer Van De Burg

Over mij

“Mijn naam is Jelmer van der Burg, ik ben 37 jaar en op dit moment in opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Eigenlijk werk ik al mijn hele leven in het verpleegkundig beroep, van leerling verpleegkundige tot verpleegkundig specialist. 
In al die jaren is er veel veranderd. En zeker niet altijd ten goede van de verpleegkundigen en verzorgenden. Een stevige en grote beroepsvereniging is daarbij belangrijk, omdat zij inhoudelijk een vuist kan maken.  
Ik heb alleen de afgelopen jaren in toenemende mate gemerkt dat V&VN haar achterban aan het kwijtraken is. Voorbeelden als BIG-II maken dat pijnlijk duidelijk. Er werd teveel óver ons gesproken en eigenlijk te weinig mét ons.” 

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Ook ik raakte het vertrouwen kwijt. Daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de Ledenraad. Vanaf die plek kan ik meedenken en meebouwen aan een beroepsvereniging waarin u zich als lid weer vertegenwoordigd voelt. Een beroepsvereniging die aan tafel zit als het gaat over de ontwikkeling van het vak en daarin keuzes durft te maken. Maar het belangrijkste: een vereniging die staat voor ons vak. Ik denk dat V&VN terug moet naar de basis en het vertrouwen moet gaan herstellen.” 

Waarom ik jouw stem verdien

“Met uw stem ga ik mij keihard inzetten om V&VN als vereniging weer positief op de kaart te zetten en daarmee uw vertrouwen terug te winnen. U mag van mij verwachten dat ik kritisch en constructief het (aankomende) bestuur ga volgen en dat er meer zichtbaarheid komt: zowel intern als extern.”  

Wat ik nog kwijt wil

“Ik ben voor een grote beroepsvereniging, waarin iedere verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist zich thuis voelt. De kracht zit in de verbinding, samen!” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!