Corina Blankenstijn (46), zelfstandig verzorgende IG, specialisatie palliatieve zorg

2. Corina Blankenstijn

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Mijn belangstelling werd gewekt door het woord ‘vernieuwing’. Momenteel loopt er binnen V&VN een discussie over een nieuw te varen strategische koers: ‘Moeten wij er vooral zijn voor de ontwikkeling van het beroep, of om de belangen van de leden te dienen?' Ik wil de leden actief betrekken bij deze discussie. En ik wil ervoor zorgen dat leden structureel kunnen blijven meedenken en -praten, niet alleen nu bij deze verkiezing.” 

Wat ik wil bereiken

“Meer aandacht en een grotere rol voor V&VN in actuele zaken die spelen, denk aan IKZ en contractering. Daarbij hoop ik dat politiek Nederland V&VN als een belangrijkere speler in dit veld gaat zien. Hierbij vind ik het belangrijk dat V&VN een afspiegeling is van onze hele beroepsgroep, dus zowel degenen in loondienst als de zelfstandigen.”

Waarom ik jouw stem verdien

“Ik wil vooral een spreekbuis zijn voor alle zelfstandige zorgprofessionals en jullie meer bij V&VN betrekken. Jullie ideeën en meningen lees ik op social media al volop. Het is nu jullie kans ze allemaal met mij te delen, zodat ik via de Ledenraad ook jullie stem kan laten horen aan het bestuur.”

Verder over mij

“Ik ben in allerlei verschillende functies werkzaam geweest in de zorg. In loondienst, als zelfstandige, als mede-eigenaar van een zorgteam, als zorgbemiddelaar en als adviseur. Wat ik in al die jaren als ondernemend zorgprofessional gemerkt heb, is dat ik vooral betrokken wil blijven bij het primaire zorgproces. Daarom vind je mij nog altijd - en momenteel zelfs volop vanwege de coronacrisis - aan en rond het bed.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!