Angélique Roussou (46), wijkverpleegkundige

1. Angelique Roussou

Over mij

“Mijn naam is Angélique Roussou, ik ben 46 jaar en werk al geruime tijd in de zorg. Op dit moment ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige bij stichting Evean.” 

Waarom ik mij verkiesbaar stel

“Door mijn jarenlange ervaring in verschillende werkgebieden in de zorg, de opleiding tot hbo-verpleegkundige en de ontwikkelingen die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen, heb ik ervaren dat ons beroep nog steeds een negatief imago heeft. Daarnaast worden verzorgenden en verpleegkundigen nog steeds onvoldoende gehoord.

Verzorgenden en verpleegkundigen hebben door hun kennis, kunde en ervaringen regelmatig goede ideeën en oplossingen voor de verschillende vraagstukken die op tafel liggen. Zo hebben we goede adviezen over het verbeteren van het imago van ons prachtige beroep, maar ook over hoe de opleiding eruit zou moeten zien. Daarnaast hebben we goede ideeën over het enthousiast maken van jonge mensen en wat er nodig is om de zorgprofessionals van nu te behouden. De coronacrisis heeft onze beroepsgroep op de kaart gezet en zichtbaar gemaakt hoe belangrijk wij zorgprofessionals zijn.  

We kregen applaus en de belofte betere voorwaarden en een betere vergoeding te krijgen voor het belangrijke werk dat wij doen. Maar helaas wordt onze stem nog steeds niet serieus genomen en gehoord.  

Door mij verkiesbaar te stellen voor de Ledenraad kan ik mee denken en beslissen over de strategische koers en de ontwikkelingen van het beroep. Ook kan ik zo de belangen van de leden behartigen.” 

Wat ik wil bereiken

“Door lid te worden van de Ledenraad wil ik bereiken dat onze stem krachtig wordt gehoord en dat het beroep een beter imago krijgt. Daarnaast wil ik bereiken dat verzorgenden en verpleegkundigen meer invloed krijgen en op waarde worden geschat. Ook vind ik het belangrijk dat er in de toekomst voldoende verzorgenden en verpleegkundigen opgeleid worden en dat zorgprofessionals een stem krijgen die ook op managementniveau gehoord wordt. Hier wil ik mij heel graag maximaal voor inzetten.” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!