Duizend verpleegkundigen en verzorgenden plus partner op vakantie met KLM

Twee retourtickets naar een zelfgekozen Europese bestemming, voor duizend verpleegkundigen en verzorgenden (zowel V&VN-leden als niet-leden) en aanhang. Dat is wat Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM, en haar twee miljoen leden willen doneren als uiting van waardering en dankbaarheid voor het harde werk in deze coronatijd.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de druk op de zorg enorm toegenomen. Van ziekenhuis tot verpleeghuis, van GGD tot verstandelijk gehandicaptenzorg en van geestelijke gezondheidszorg tot de wijk; in alle sectoren werken verpleegkundigen en verzorgenden dag en nacht om hun patiënten en cliënten van zo goed mogelijke zorg te voorzien. In samenwerking met V&VN stelt Flying Blue haar leden in de gelegenheid om Miles te doneren aan 1000 verpleegkundigen en verzorgenden.

UPDATE:

Het leek wel de aanmelding voor een festival. Steeds je scherm verversen. En dan het formulier zien in te komen.De website en het registratiesysteem konden het nauwelijks aan.

Vanmiddag hebben vele honderden mensen zich aangemeld voor retourtickets naar een Europese bestemming naar keuze. Op 5 juni horen zij definitief of hun aanmelding is gehonoreerd. Op de vele vragen die binnenkomen over de actie kunnen we niet persoonlijk reageren. Het liefst wil je iedereen die meedoet een ticket geven, maar bij deze overweldigende belangstelling is dat helaas niet mogelijk.

De tickets zijn gedoneerd door Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM, als uiting van waardering voor het harde werk van verpleegkundigen en verzorgenden in de coronacrisis.

Voor wie is deze actie?

  • Verpleegkundigen, verzorgenden & verpleegkundig specialisten
  • Zowel V&VN-leden als niet-leden kunnen meedoen


Hoe doe je mee?

De vliegtickets worden verdeeld volgens het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Om iedereen een eerlijke kans te geven, zijn er drie momenten waarop je mee kan dingen.

Kort van tevoren komt er een link beschikbaar (op deze pagina). Klik op deze link en vul je gegevens in. Per moment kunnen er een beperkt aantal verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten het formulier invullen. Lukt het niet om het formulier in te vullen? Dan is het aantal inschrijvingen van dat moment behaald. Je kunt het dan op een van de volgende momenten nog een keer proberen. Let op: je kunt één keer meedoen. Dubbele inschrijvingen worden eruit gehaald en tellen één keer mee. In totaal kunnen duizend mensen meedoen. 

Zet de volgende data in je agenda: 

Inschrijving één is gesloten: maandagmiddag 25 mei vanaf 16 uur.

Inschrijving twee: woensdagavond 27 mei vanaf 20 uur (link komt kort voor 20 uur online)
Inschrijving drie: vrijdagochtend 29 mei vanaf 10 uur (link komt kort voor 10 uur online)

Hoe gaat het verder?

Is het gelukt om je in te schrijven? Dan ben je – als al je gegevens kloppen – één van de gelukkigen en ontvang je uiterlijk 5 juni een mail van V&VN met daarin de bevestiging dat je twee vliegtickets hebt gewonnen. Vanaf 1 juli neemt Flying Blue telefonisch contact met je op. Om de Miles te ontvangen moet je een gratis Flying Blue-account aanmaken. Hiervoor moet je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Flying Blue kan je hierbij (telefonisch gelijk) helpen. Flying Blue roept tussen 18 mei en 15 juni haar twee miljoen Members op om hun zogenoemde ‘Miles’ te doneren. De Miles zijn twee jaar geldig. Met deze Miles kun je twee keer een retourticket kopen naar een Europese bestemming naar keuze. Belastingen zijn inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen?
Heb je je op een van de drie tijdstippen succesvol ingeschreven? Dan ontvang je uiterlijk 5 juni een bevestigingsmail van V&VN. Tot die tijd hoef je niets te doen.

Vanaf wanneer kan ik boeken?
De Miles zijn twee jaar geldig. Dit betekent dat je ook na 2020 een vakantie kunt boeken. Op dit moment is het advies nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij vinden het dan ook verstandig om niet meteen een vlucht te boeken.

Hoelang zijn de Miles geldig?
De Miles zijn twee jaar geldig.

Hoe krijg ik die Miles?
Om de Miles te ontvangen moet je een gratis Flying Blue-account aanmaken. Hiervoor moet je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Flying Blue helpt je (telefonisch) hierbij, zodra je de bevestiging hebt gekregen.

Hoeveel vliegtickets ontvang ik?
Als je je succesvol hebt ingeschreven ontvang je twee keer een retourticket. Je kunt dus iemand meenemen op vakantie.

Ben ik verplicht om een Europese bestemming uit te kiezen?
Ja, deze actie is specifiek voor Europese bestemmingen.

Moet ik belasting betalen?
Nee, belastingen zijn inbegrepen.

Waarom houdt KLM deze actie?
Leden van Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM, gaven aan hun Miles graag te willen doneren aan verpleegkundigen en verzorgenden. KLM heeft toen contact gezocht met V&VN om dit mogelijk te maken.

Wordt er geld overgemaakt?
Nee, de Flying Blue leden hebben Miles opgespaard en deze zijn reeds in hun bezit. Voor deze actie vindt er een overdracht plaats van de Miles tussen leden van Flying Blue naar verpleegkundigen en verzorgenden die geselecteerd zijn. (die een gratis Flying Blue account moeten aanmaken). De overdracht/transfer bestaat dus alleen uit Miles van het ene Flying Blue- naar het andere Flying Blue-account.

Kan ik zelf Miles doneren?
Ja, dat kan. Vanaf 18 mei communiceert Flying Blue over deze actie. Dan wordt ook aangegeven hoe je als Flying Blue-lid de Miles kunt doneren aan verpleegkundigen en verzorgenden.

Krijgen V&VN-leden voorrang op de vliegtickets?
Nee. Zowel leden als niet-leden kunnen meedoen aan de actie. Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is gekozen voor drie momenten om je in te schrijven.

Waarom deze drie data?
We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom hebben we een aankondiging gedaan, zodat veel mensen op de hoogte zijn van deze actie. De drie data zijn verspreid over een ochtend, middag en een avond.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.