Duizend verpleegkundigen en verzorgenden plus partner op vakantie met KLM

KLM actie

Vervolginschrijvingen 27 en 29 mei geannuleerd

Tweeduizend verpleegkundigen en verzorgenden kunnen met partner gratis vliegen naar een Europese bestemming. Zij konden zich op maandag 25 mei op de website van V&VN inschrijven voor een weggeefactie van Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM. Vanwege de overweldigende belangstelling én omdat veel leden van Flying Blue hun Miles hebben gedoneerd, kon KLM het aantal te vergeven vliegtickets verdubbelen van duizend naar tweeduizend maal twee retourtickets. De belangstelling voor de actie was zo massaal dat er veel meer inschrijvingen hebben plaatsgevonden dan gepland. Daardoor zijn alle tweeduizend vliegtickets al vergeven. De geplande vervolginschrijvingen van woensdagavond 27 mei en vrijdagochtend 29 mei gaan daarom niet door. Uiterlijk 5 juni krijgt iedereen die de vliegtickets ontvangt bericht.

Flying Blue en haar twee miljoen leden doneren de vliegtickets als uiting van waardering en dankbaarheid voor het harde werk van verpleegkundigen en verzorgenden in deze coronatijd.

We zijn blij dat Flying Blue het aantal vliegtickets heeft verdubbeld en dat twee keer zoveel verpleegkundigen en verzorgenden vliegtickets krijgen. Tegelijkertijd zullen mensen ook teleurgesteld zijn, omdat ze geen tickets hebben gekregen. Het liefst zouden we iedereen vliegtickets geven, zeker de beroepsgroep die dit bij uitstek verdient!

Voor wie is deze actie?

  • Verpleegkundigen, verzorgenden & verpleegkundig specialisten
  • Zowel V&VN-leden als niet-leden kunnen meedoen


Hoe doe je mee?

De vliegtickets worden verdeeld volgens het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Om iedereen een eerlijke kans te geven, zijn er drie momenten waarop je mee kan dingen.

Kort van tevoren komt er een link beschikbaar (op deze pagina). Klik op deze link en vul je gegevens in. Per moment kunnen er een beperkt aantal verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten het formulier invullen. Lukt het niet om het formulier in te vullen? Dan is het aantal inschrijvingen van dat moment behaald. Je kunt het dan op een van de volgende momenten nog een keer proberen. Let op: je kunt één keer meedoen. Dubbele inschrijvingen worden eruit gehaald en tellen één keer mee. In totaal kunnen duizend mensen meedoen. 

Inschrijving één is gesloten: maandagmiddag 25 mei vanaf 16 uur.
Inschrijving twee: woensdagavond 27 mei vanaf 20 uur (GEANNULEERD)
Inschrijving drie: vrijdagochtend 29 mei vanaf 10 uur (GEANNULEERD)

Hoe gaat het verder?

Is het gelukt om je in te schrijven? Dan ben je – als al je gegevens kloppen – één van de gelukkigen en ontvang je uiterlijk 5 juni een mail van V&VN met daarin de bevestiging dat je twee vliegtickets hebt gewonnen. Vanaf 1 juli neemt Flying Blue telefonisch contact met je op. Om de Miles te ontvangen moet je een gratis Flying Blue-account aanmaken. Hiervoor moet je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Flying Blue kan je hierbij (telefonisch gelijk) helpen. Flying Blue roept tussen 18 mei en 15 juni haar twee miljoen Members op om hun zogenoemde ‘Miles’ te doneren. De Miles zijn twee jaar geldig. Met deze Miles kun je twee keer een retourticket kopen naar een Europese bestemming naar keuze. Belastingen zijn inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen?
Heb je je op een van de drie tijdstippen succesvol ingeschreven? Dan ontvang je uiterlijk 5 juni een bevestigingsmail van V&VN. Tot die tijd hoef je niets te doen.

Vanaf wanneer kan ik boeken?
De Miles zijn twee jaar geldig. Dit betekent dat je ook na 2020 een vakantie kunt boeken. Op dit moment is het advies nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij vinden het dan ook verstandig om niet meteen een vlucht te boeken.

Hoelang zijn de Miles geldig?
De Miles zijn twee jaar geldig.

Hoe krijg ik die Miles?
Om de Miles te ontvangen moet je een gratis Flying Blue-account aanmaken. Hiervoor moet je je naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Flying Blue helpt je (telefonisch) hierbij, zodra je de bevestiging hebt gekregen.

Hoeveel vliegtickets ontvang ik?
Als je je succesvol hebt ingeschreven ontvang je twee keer een retourticket. Je kunt dus iemand meenemen op vakantie.

Ben ik verplicht om een Europese bestemming uit te kiezen?
Ja, deze actie is specifiek voor Europese bestemmingen.

Moet ik belasting betalen?
Nee, belastingen zijn inbegrepen.

Waarom houdt KLM deze actie?
Leden van Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM, gaven aan hun Miles graag te willen doneren aan verpleegkundigen en verzorgenden. KLM heeft toen contact gezocht met V&VN om dit mogelijk te maken.

Wordt er geld overgemaakt?
Nee, de Flying Blue leden hebben Miles opgespaard en deze zijn reeds in hun bezit. Voor deze actie vindt er een overdracht plaats van de Miles tussen leden van Flying Blue naar verpleegkundigen en verzorgenden die geselecteerd zijn. (die een gratis Flying Blue account moeten aanmaken). De overdracht/transfer bestaat dus alleen uit Miles van het ene Flying Blue- naar het andere Flying Blue-account.

Kan ik zelf Miles doneren?
Ja, dat kan. Vanaf 18 mei communiceert Flying Blue over deze actie. Dan wordt ook aangegeven hoe je als Flying Blue-lid de Miles kunt doneren aan verpleegkundigen en verzorgenden.

Krijgen V&VN-leden voorrang op de vliegtickets?
Nee. Zowel leden als niet-leden kunnen meedoen aan de actie. Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is gekozen voor drie momenten om je in te schrijven.

Waarom deze drie data?
We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom hebben we een aankondiging gedaan, zodat veel mensen op de hoogte zijn van deze actie. De drie data zijn verspreid over een ochtend, middag en een avond.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)