2020: Maak een boodschap voor verpleegkundigen en verzorgenden #onmisbaar #dvdv2020

DVDV Thema 2020
Foto © Robin Utrecht (ANP)

Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleging. Dit jaar maakt de coronacrisis meer dan ooit duidelijk hoe onmisbaar verpleegkundigen en verzorgenden zijn. Daarom roepen we iedereen in Nederland op: spreek je waardering uit voor die ene onmisbare verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist. Of misschien wel voor een heel team. Wie was of is voor jou onmisbaar? Schrijf een boodschap en deel deze via sociale media.

Deze mensen gingen je voor

Koning Willem-Alexander Zoom-gesprek op Dag van de Verpleging
Youp van 't Hek: Dag van de Verpleging

Youp van ’t Hek heeft een boodschap voor jou

Hoor wat cabaretier Youp van ’t Hek te zeggen heeft over zijn tijd met verpleegkundigen toen hij tien dagen met corona in het ziekenhuis lag.

Rick Brink: Dag van de Verpleging 2020

Rick Brink heeft een boodschap voor jou

Als kind lag minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink heel vaak in het ziekenhuis. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe prettig het is als je goede zorg ontvangt. Met zijn videoboodschap wil Rick alle verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland een hart onder de riem steken.

Weggeefactie: duizend zorgprofessionals plus partner kunnen op vakantie met KLM

Twee retourtickets naar een zelfgekozen Europese bestemming, voor duizend zorgprofessionals en aanhang. Dat is wat Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM, en haar twee miljoen leden willen doneren als uiting van waardering en dankbaarheid voor het harde werk in deze coronatijd. De actie gaat 14 mei van start.

Lees meer over de actie
Florence Nightingale

In beeld: 200 jaar onmisbaar

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn al 200 jaar onmisbaar. De fotoreeks ‘200 jaar onmisbaar’, gemaakt door het Historisch college FNI van V&VN, brengt onmisbare verpleegkundigen en verzorgenden van de afgelopen 200 jaar tot nu in beeld. Wil je aandacht besteden aan de Dag van de Verpleging of aan het Jaar van de Verpleging? Je kunt de video met de fotoreeks delen op sociale media, op je website plaatsen of gebruiken in een presentatie. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)