Wat moet je doen als een zorgvrager je vraagt om een verklaring, die hij als steun wil gebruiken in een strijd voor de rechter over de toewijzing van de kinderen? Of als de advocaat van een zorgvrager je vraagt om een verklaring over zijn cliƫnt om in een rechtszaak te gebruiken? V&VN heeft daarvoor de handreiking 'Hoe ga je om met een verzoek van de zorgvrager om een verklaring af te leggen' ontwikkeld. De handreiking geeft handvatten om af te wegen wat te doen bij een dergelijk verzoek van een zorgvrager, voor een doel dat buiten zijn eigen behandeling of verzorging ligt. In de handreiking staan casussen beschreven die je mogelijk in de praktijk kunt tegenkomen. De handreiking is opgesteld door de Commissie Ethiek van V&VN.

Wees terughoudend

V&VN geeft in de handreiking aan dat zorgprofessionals terughoudend moeten zijn met het verstrekken van een verklaring. Zeker als het gaat om een verklaring aan derden, voor gebruik buiten de gezondheidszorg.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)