Beroepscode

Banner Thema Beroepscode

Ben je op je werk in een lastige situatie terechtgekomen en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? De Beroepscode van verpleegkundigen en verzorgenden (V&V) kan een leidraad zijn voor je handelen.

Beroepscode: waarden en normen

Om als verpleegkundige, verzorgende, helpende of zorghulp goed te kunnen werken, heb je waarden en normen van de beroepsgroep nodig. Die vind je in de Beroepscode V&V. De beroepscode is opgesteld door de beroepsgroep en wordt gebruikt in de opleidingen en in de dagelijkse zorgpraktijk. Loop je in je werk ergens tegenaan? Pak de beroepscode erbij en bespreek de situatie met collega’s en met je leidinggevende. 

Beroepscode-app

De Beroepscode V&V is beschikbaar als handige app. Je kunt de app 'Beroepscode V&V' gratis downloaden voor iOS-apparaten via de App Store voor Android-apparaten via de Google Play Store. De Beroepscode V&V is ook gratis te downloaden als Pdf-bestand. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)