Richtlijn Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen

  • Geautoriseerd door V&VN
  • Ontwikkeld door V&VN
Deze richtlijn is geautoriseerd door V&VN

De verzamelde feedback (uit de commentaarfase) is verwerkt tot een definitieve versie. De besturen van de betrokken V&VN afdelingen en andere betrokken partijen geven inhoudelijk akkoord. Daarna autoriseert het bestuur van V&VN de definitieve versie.

Richtlijn Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen

V&VN Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden is betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze richtlijn.

Eigenaar: V&VN
Jaar van uitgifte: 2010

De vraag is nu: is die richtlijn nog actueel?
Om hierachter te komen heeft V&VN in 2018 aan ZonMw gevraagd om een knelpuntenanalyse te laten uitvoeren. Dit werd gedaan door Pallas health research and consultancy BV en de knelpuntenanalyse is inmiddels opgeleverd. Thessa Boetzkes was een van de leden van de werkgroep voor de knelpuntenanalyse. Ze is voorzitter van V&VN Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden en werkt als urologie-, continentie- en stomaverpleegkundige in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Uit de analyse bleek: de richtlijn moet gedeeltelijk worden herzien en uitgebreid. Ook als het gaat om de bekendheid van de richtlijn valt er nog een hoop te winnen.

Lees verder

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.