Gebruik van de titel niet-praktiserend

  • 1 september 2016
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Verpleegkundig specialisten van wie de registratie wordt doorgehaald op reguliere wijze, mogen aan hun naam de volgende vermelding toevoegen: ‘verpleegkundig specialist niet-praktiserend’.

Voorwaarde voor het gebruik van de toevoeging is dat de registratie van de voormalig verpleegkundig specialist niet is doorgehaald vanwege een schorsing of een strafrechtelijke uitspraak. Dit is vastgelegd in het nieuwe Algemeen Besluit dat op 22 juli 2016 van kracht is geworden. ‘Verpleegkundig specialist niet-praktiserend’ moet altijd voluit worden geschreven en mag dus niet afgekort tot bijvoorbeeld ‘VS-np’.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!