Gezocht: Leden voor Accreditatiecommissie

 • 8 juni 2023
 • Nieuwsbericht
 • Kwaliteitsregister
MV191125 Venvn Beeldbank GGZ T0I5536

Ben jij een enthousiaste verzorgende, verpleegkundige of opleider en gaat de kwaliteit van scholing je aan het hart? En zet je graag jouw kennis en ervaring in om de kwaliteit van de deskundigheidsbevordering van jouw beroepsgroep op peil te houden? Dan zoeken we jou! In verband met het aflopen van de benoemingstermijn van twee commissieleden zijn we op zoek naar twee nieuwe leden voor de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V.

De Accreditatiecommissie is een onafhankelijke commissie die de kwaliteit en geschiktheid van het scholingsaanbod voor de verpleegkundigen, verzorgenden en zorgprofessionals beoordeelt. De beoordeling gebeurt op basis van criteria die zijn vastgelegd in de ‘Uitvoeringsregeling accreditatie’.

Ga voor meer informatie over het Kwaliteitsregister, de Uitvoeringsregeling accreditatie en het Reglement Kwaliteitsregister V&V/ZP, naar de website van het Kwaliteitsregister V&V.

Wat ga je doen?
De accreditatiecommissie komt gemiddeld zes keer per jaar bijeen, waarvan viermaal in Utrecht op donderdagmiddagen vanaf 17.00 uur. De commissie bestaat uit vijf leden, een voorzitter en een secretaris. Samen met de andere commissieleden ga je aan de slag en ben je verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Het opstellen/bijstellen van criteria voor accreditatie.
 • Het opstellen van richtlijnen voor het beoordelen van scholingen.
 • Steekproefsgewijs toezien op de kwaliteit van de scholingen van organisaties met instellingsaccreditatie en steekproefsgewijs toezien op de kwaliteit van de beoordelingen van geaccrediteerde scholingen.
 • Een bijdrage leveren aan beoordelaarsbijeenkomsten die 5 maal per jaar worden gehouden.

De dagelijks afhandeling van het accreditatieproces en de praktisch zaken die hierbij komen kijken worden verzorgd door het bureau V&VN.  

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over didactische/onderwijskundige vaardigheden.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het verzorgen, ontwikkelen van opleidingen.
 • Het is een pré als je als verpleegkundige of verzorgende werkzaam bent of bent geweest.
 • Je kunt overstijgend denken en kunt bij je bijdrage het belang voor de gehele beroepsgroep voor ogen houden.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je beschikt over goede (schriftelijk) communicatieve vaardigheden.
 • Je bent minimaal 6 keer per jaar beschikbaar voor vergaderingen van de Accreditatiecommissie, 4 keer in Utrecht en 2 keer digitaal.

Wat bieden we jou?
Als lid van de accreditatiecommissie heb je een interessante mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan en invloed te hebben op de kwaliteit van de deskundigheidsbevordering van jouw eigen beroepsgroep. Voor het bijwonen van vergaderingen ontvang je een vergoeding van € 75,-. De reiskostenvergoeding is op basis van € 0,21 per kilometer. 

Als accreditatiecommissielid word je benoemd voor de duur van 4 jaar. Herbenoeming is hierna eenmalig mogelijk.

Ik vind het heel interessant werk. Je krijgt niet alleen een goed beeld van het aanbod en de kwaliteit, maar je bent ook overstijgend met je vak bezig. Het is leerzaam en leuk om te doen en hebt invloed op de kwaliteit van scholing voor je beroepsgroep.
3D8A1500
Clara Mulder

Procedure

Enthousiast geworden? Stuur dan voor 25 september 2023 een mail met je motivatie en een kort CV) aan: g.leijen@venvn.nl. De gesprekken met de (geselecteerde) kandidaten zullen in overleg gepland worden. In najaar 2023 hopen wij de nieuwe leden te kunnen verwelkomen.

Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de Accreditatiecommissie, Arnout Uitewaal. Bel: 06 132 62 321 of mail: a.uitewaal@venvn.nl.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!