Bestuur V&VN

Het bestuur van V&VN heeft zes leden: Bianca Buurman (voorzitter), Niels Honig (vice-voorzitter), Jaap Kappert, Catharina van Oostveen, Fenny Steunenberg en Cora Vegter.

Bianca Buurman

Bianca Buurman begon haar loopbaan als verpleegkundige op de afdeling Infectieziekten van het AMC. Vervolgens werkte zij als oncologieverpleegkundige op de afdeling Oncologie/Hematologie. Na haar promotie in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam werd zij in 2015 lector aan de Hogeschool van Amsterdam. En in 2017 hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam UMC-UvA). Daarnaast werkte Bianca als verpleegkundige op de dagkliniek Ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC. Als Chief Nursing Officer adviseert ze tot 1 februari 2021 het ministerie van VWS over verzorgende en verpleegkundige vraagstukken.

Bestuur V&VN: Niels Honig

Niels Honig volgde zijn opleiding tot verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. Daarna werkte hij als wijkverpleegkundige en in de GGZ. In de loop der jaren vervulde hij diverse managementfuncties: sinds 2005 bij GGZ Delfland en sinds 2009 bij Stichting Zorggroep Florence, waar hij de afgelopen jaren voorzitter van Raad van Bestuur was. Op dit moment is Honig voorzitter van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam.

36BDDEEC 0F6F 4EA6 B1F6 BD711895FA32 1 105 C

Jaap Kappert (1984) heeft als verpleegkundige en verpleegkundig specialist gewerkt in diverse ziekenhuizen en de VVT. Op dit moment is hij verbonden aan stichting Brentano, een groep verpleeghuizen in Amstelveen. Daarnaast werkt hij als docent Master Advanced Nursing Practice aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sinds 2015 is Kappert betrokken bij V&VN Verpleegkundig Specialisten, onder meer als bestuurslid, secretaris en lid Commissie Netwerken & Richtlijnen. Sinds 2018 was hij werkzaam als beleidsmedewerker voor V&VN Verpleegkundig Specialisten en als adviseur binnen het bureau van V&VN.

Bestuur V&VN: Catharina van Oostveen

Catharina van Oostveen (1982) houdt zich sinds het begin van haar carrière bezig met het optimaliseren van de verpleegkundige zorg. Eerst als verpleegkundige en daarna ook tijdens haar promotietraject, waar ze zich specialiseerde in diverse modellen voor het afstemmen van zorgvraag en aanbod, de werkomgeving van verpleegkundigen en leiderschap. Op dit moment is Van Oostveen werkzaam als senior adviseur en Principal Investigator in het Spaarne Gasthuis en als universitair docent bij de Erasmus School of Health Policy & Management. Als bestuurder is ze reeds actief bij de vereniging voor Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Fenny Steunenberg 2

Fenny Steunenberg (1966) werkt nu 35 jaar bij Icare Coevorden als verzorgende IG in wijk. In 2019 volgde ze het V&VN-traject Ambassadeur voor verzorgenden IG. Sindsdien zet Fenny zich bij Icare in om de positie van verzorgenden te verbeteren. Ook geeft ze hierover presentaties op evenementen en symposia.

Bestuur V&VN: Cora Vegter

Cora Vegter (1968) heeft na haar opleiding jarenlang als (oncologie) verpleegkundige gewerkt. Op dit moment is ze verbonden aan Carinova, waar ze regiomanager thuiszorg is. Cora is jaren actief geweest als voorzitter V&VN Oncologie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)