Zorgmedewerkers kunnen nog korte tijd vaccinatie-afspraak via werkgever maken

  • 3 juni 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Coronavaccinatie zorgpersoneel
Foto © Koen van Weel (ANP)

Laatste kans voor zorgmedewerkers die nog niet zijn gevaccineerd. Met de uitnodigingsbrief die je van jouw werkgever hebt ontvangen, kun je nog tot en met 19 juni een vaccinatie-afspraak maken. Dat heeft het RIVM bekendgemaakt. Aan werkgevers wordt gevraagd om zorgmedewerkers op te roepen om zich zo spoedig mogelijk nog met voorrang te laten vaccineren.

De vaccinatie in Nederland volgt gestaag. Naar verwachting zal iedereen van 18 jaar en ouder halverwege juni een uitnodiging hebben ontvangen om zich te vaccineren tegen het coronavirus. Het onderscheid tussen leeftijdsgroepen en zorgmedewerkers vervalt daarmee.

Programma wordt beëindigd

Het speciaal ingerichte programma voor vaccinatie van zorgmedewerkers bij de GGD wordt dan beëindigd. Ook het speciaal ingestelde telefoonnummer en de beschikbare uitnodigingsbrief kunnen na 19 juni niet meer worden gebuikt.

Op dat moment kan iedereen een afspraak maken via het landelijk callcenter van de GGD of het online portaal. Deze mogelijkheid is en blijft beschikbaar voor alle mensen in de leeftijdscategorieën die tot dan toe al zijn uitgenodigd.

Lees hier meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)