Wint jouw scriptie de eHealth scriptieprijs?

  • 25 april 2019
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • Wetenschap in Praktijk
Verpleeghuis_tablet

Volg jij een hbo- of wo-opleiding en gaat jouw afstudeerscriptie over eHealth? Geef je dan op voor de V&VN VZI eHealth scriptieprijs 2019 en maak kans op een prijs van €1000,-

“Ik heb er een baan aan overgehouden!” vertelt verpleegkundige Marèll Talsma als we haar vragen wat het winnen van de V&VN VZI eHealth scriptieprijs 2018 haar heeft opgeleverd. Ze won de prijs samen met studiegenoten Joyce Grijsen, Hanneke Krooshof en Carine Stoltenborg voor hun scriptie COPD in een nieuw jasje, smart textiles.

Mooie aanvulling op je cv

Door middel van een kwalitatief onderzoek wilden Marèll, Joyce, Hanneke en Carine erachter komen wat zogenoemde smart textiles – stoffen met sensoren – kunnen betekenen voor COPD-patiënten. Ze deden dit onderzoek in opdracht van het bedrijf Kinetic Analysis, waar Marèll inmiddels werkt. “Ik werk nu echt aan de ontwikkeling van het shirt. Het bedrijf wilde er al iets mee, maar doordat wij de eHealth scriptieprijs wonnen is er meer vaart achter gekomen. Daarnaast heb ik gesolliciteerd op de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. De eHealth scriptieprijs was een van de redenen om mij aan te nemen. Ik kon laten zien dat ik bezig ben met techniek voor de longpatiënten. De eHealth scriptieprijs is een mooie aanvulling voor op je cv.”

Langer thuis

Het doel van de V&VN VZI eHealth scriptieprijs is om de toepassingen van eHealth door verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten te stimuleren én om studenten uit te dagen de meerwaarde van deze innovaties te onderzoeken. Het thema van de vierde editie van de scriptieprijs is ‘langer thuis’. Alle onderzoeken waarbij een eHealth toepassing centraal staat die bijdraagt aan gezondheid en welzijn, sociale verbondenheid, veiligheid, fysiek en mentaal actief blijven en gezond leven kunnen ingediend worden.

Hoe dien ik mijn scriptie in?

Dit kan tussen 10 juni en 19 juli op de website van V&VN Verpleegkundige Zorg- en Inforamatietechnologie (VZI). In september worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. Zij krijgen de opdracht om een korte videopitch op te nemen. Vanaf oktober kan het publiek stemmen op de genomineerden. Op 9 december vindt de officiële prijsuitreiking plaats. De winnaar wordt bepaald door de ranking van de jury én de uitslag van de publieksverkiezing. De winnaar ontvangt €1000,-. De overige genomineerden krijgen ieder €100,-. Bonus: alle genomineerden mogen op bezoek bij het ministerie van VWS in Den Haag!

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)