Wilma Jackson nieuw bestuurslid V&VN

  • 8 oktober 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen

Wilma Jackson, Manager Leerhuis van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg, is door de Ledenraad van V&VN benoemd tot lid van het bestuur. Wilma is begonnen als verpleegkundige en heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan in het opleiden van zorgprofessionals: “Ik ben al sinds mijn achttiende gegrepen door het zorgvirus.”

Wilma wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van verpleegkundigen en verzorgenden naar proactieve professionals: “Ik spring op een rijdende trein. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn hard bezig te emanciperen. Zij richten zich altijd op de patiënt, maar vergaten te vaak voor zichzelf op te komen. Dat is in rap tempo aan het veranderen en ik vind het geweldig om daaraan nu ook vanuit het bestuur bij te kunnen dragen.”

Passie voor het vak

“Ik ben op mijn achttiende gegrepen door het zorgvirus. Als leerling-verpleegkundige in een klein ziekenhuis in het zuiden van het land vond ik het geweldig iets te kunnen betekenen voor anderen. Juist die verantwoordelijkheid voor patiënten en hun naasten maakt dit werk zo bijzonder en waardevol.

Ik wil graag deelgenoot worden van alle ideeën en initiatieven die er zijn om verpleegkundigen en verzorgenden te stimuleren om beter te worden. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met de verschillende afdelingen en platforms en met de leden.

Als bestuurslid vindt Wilma twee dingen het belangrijkst: “Ten eerste dat we door slim op te leiden en te blijven ontwikkelen, genoeg nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden het vak in weten te krijgen. En ten tweede dat we alle kansen pakken die digitaal en flexibel leren ons bieden. Zodat je je als zorgverlener kunt blijven ontwikkelen en uitdagen. En dus het beste uit jezelf weet te halen.”

Van ons laten horen

Wilma is een actief twitteraar en volgt veel collega’s op de voet: “Laatst las ik een berichtje van een verzorgende die vond dat ze met te weinig collega’s op een te grote groep cliënten stond. Het is goed dat zorgverleners vanuit de dagelijkse praktijk hun stem laten horen. Door aan te geven waar de schoen wringt, én door praktische en werkbare oplossingen aan te dragen. Dat moeten we vooral blijven doen. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn de grootste beroepsgroep van Nederland. Samen maken we het verschil.”

V&VN voorzitter Henk Bakker: “Ons vak verandert razendsnel. En dus worden er van verpleegkundigen en verzorgenden nieuwe dingen gevraagd. En dat maakt goed onderwijs ongelooflijk belangrijk. Wilma’s kennis en ervaring vanuit het onderwijs zijn dus zeer welkom. Of het nu gaat om haar betrokkenheid bij landelijke opleidingen of om het in positie brengen van verpleegkundigen in haar eigen ziekenhuis, Wilma brengt onderwijs en praktijk als geen ander bij elkaar.”

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!