Wijkverpleegkundigen V&VN gaan samen met NWG

  • 16 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Wijkverpleegkundigen V&VN gaan samen met NWG

De wijkverpleegkundigen binnen V&VN gaan vanaf 1 januari 2022 samen verder met het Nederlands Wijkverpleegkundig Genootschap (NWG). De wijkverpleegkundigen binnen V&VN vormen nu nog een vakgroep van de afdeling Maatschappij en Gezondheid. Zij gaan vanaf volgend jaar verder als zelfstandige afdeling V&VN Wijkverpleegkundigen, versterkt met de collega’s van het NWG.

Vakgroepvoorzitter Rieke van de Wetering: “De wijkverpleging wordt steeds belangrijker in ons zorglandschap. We worden steeds ouder en blijven langer thuis wonen. Mensen worden snel uit het ziekenhuis ontslagen waardoor complexe zorg verschuift naar de thuissituatie. Ziekenhuiszorg en wijkverpleging komen steeds dichter bij elkaar te liggen. Doordat we ons meer bewust worden van positieve gezondheid worden eigen regie en zelfredzaamheid van de zorgvrager én preventie steeds belangrijker. Wijkverpleegkundigen spelen daarin een cruciale rol. Ik ben ontzettend blij dat we de handen ineenslaan  om samen verder te bouwen aan een betere positionering, profilering en professionalisering van wijkverpleegkundigen. We hebben elkaar nodig om samen een krachtig geluid te laten horen waardoor er meer mét ons en minder óver ons gesproken wordt. Doe daarom met ons mee en word lid van onze afdeling!”

Jolanda Buwalda van het NWG: “Zes jaar geleden begonnen we met het NWG, omdat we onze professionele verantwoordelijkheid wilden nemen voor de verdere ontwikkeling van het vak van wijkverpleegkundige en van de wijkverpleging. In die tijd hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd en die nemen we mee. Zo wordt de inhoud van ons kennisplatform www.kundig.nl opgenomen op de website van V&VN. Wij zijn heel blij dat we de krachten nu kunnen bundelen om samen te werken aan een sterkere positie van wijkverpleegkundigen. Hoe meer wijkverpleegkundigen zich aansluiten, hoe luider onze stem klinkt. In de wijk, in de sector, in de samenleving en in politiek Den Haag.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)