Week van de euthanasie: ervaringen van verpleegkundigen en verzorgenden

  • 14 februari 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Roos_week van de euthanasie

<strong>Het thema ‘de dood’ is voor veel verpleegkundigen en verzorgenden een onderdeel van hun werk. Uit een peiling van V&VN uit 2017 blijkt dat bijna driekwart te maken krijgt met de expliciete doodswens van een patiënt. 66 procent heeft dit al meerdere keren (twee tot vijf keer) meegemaakt. Het is de week van de euthanasie, daarom delen we anonieme ervaringen van verpleegkundigen en verzorgenden. Want de dood roept veel emoties op, zowel negatief als positief. Ook maakt het sterven van een patiënt of cliënt vaak grote indruk. Het is goed om daar soms bij stil te staan. En het is vooral belangrijk om dit met elkaar bespreekbaar te maken.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!