VWS: boostervaccinatie voor zorgmedewerkers start 19 november

  • 16 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Verzorgende Marita de Kleijne voor de coronavaccinatie

Zorgmedewerkers krijgen vanaf vrijdag 19 november een boostervaccinatie aangeboden. Aanvankelijk was het de bedoeling om daar in december mee te beginnen. Het ministerie van VWS heeft nu echter besloten daar deze week nog mee van start te gaan. V&VN had, vanwege de hoge uitval van verpleegkundigen en verzorgenden, in een brandbrief aan het kabinet voor deze versnelling gepleit.

De boostervaccinatie moet helpen voorkomen dat nóg meer collega’s ziek uitvallen. De bescherming van vaccins neemt na verloop van tijd af. De boostervaccinatie is bedoeld als oppepper voor die bescherming, vooral tegen ernstige klachten en ziekenhuisopnames. Ook draagt het bij aan het beperken van milde klachten na een besmetting.

Wie prikt wie?

Ziekenhuizen vaccineren hun eigen medewerkers, ambulancemedewerkers, medewerkers van revalidatie instellingen en categorale instellingen (zoals astmaklinieken, orthopedische klinieken), huisartsen en hun medewerkers.

Medewerkers in de andere zorgsectoren kunnen, na een uitnodiging van het RIVM, terecht bij de GGD-locaties.

Zorginstellingen kunnen ook zelf hun medewerkers prikken.

Zes maanden tussen vaccinaties

De boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden na de laatste coronavaccinatie(s) of besmetting met corona gegeven worden.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar je werkgever of kijk op www.coronavaccinatie.nl/booster. Zie ook de factsheet van VWS.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)