Voorzitter V&VN-afdeling Transferverpleegkundigen bij EenVandaag

  • 16 februari 2024
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Csm 14F1e903e6baf7a74e79 591231178E
Joyce Kranendonk, transferverpleegkundige in het HagaZiekenhuis Bron: EenVandaag

De voorzitter van de V&VN-afdeling Transferverpleegkundigen, Joyce Kranendonk, legde donderdag 15 februari bij EenVandaag op radio en televisie uit hoe de ‘verkeerde bedden’ -problematiek tot stand komt. Hiermee bedoelt ze de ziekenhuisbedden die bezet worden gehouden door patiënten die geen behandeling meer nodig hebben.

Dagelijks gaat het in ons land om ruim 700 van die ziekenhuisbedden. De patiënten die zo’n plek bezet houden, zijn niet gezond genoeg om weer om naar huis te gaan, maar er is ook geen plek in bijvoorbeeld een revalidatiecentrum of een verpleeghuis.

Kranendonk vertelt op de radio (vanaf 27.36 minuten) en in de televisieuitzending (zie onder aan de pagina) van EenVandaag dat het voor transferverpleegkundigen een enorme puzzel is om een geschikte plek te vinden vanwege ons ingewikkelde zorgstelsel. “Ik leg het wel eens uit aan de hand van zo'n vormenpuzzel van een klein kind. Ik heb een puzzel voor me en dan heb ik een driehoekje, een vierkantje en een rondje. Maar mijn patiënt is een sterretje en die past eigenlijk niet in één van de vakjes.”

V&VN-voorzitter Bianca Buurman is blij met de media-aandacht waarin wordt uitgelegd hoe de zorg in Nederland onnodig ingewikkeld is en wat daarvan de gevolgen zijn voor de patiënten en zorgprofessionals. “Dit sluit aan bij ons verkiezingsmanifest, waarin we het nieuwe kabinet vragen om een eenvoudiger en menselijker zorgsysteem.”

Lees meer over de ‘verkeerde bedden’-problematiek

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)