Viering Dag van de Verpleging gewoon op 12 mei

  • 22 maart 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen

<strong>V &VN viert de Dag van de Verpleging op 12 mei en niet later in de week daarop: dat is de uitkomst van onze mini-enquête op Facebook en in het V&VN-ledenpanel. Omdat 12 mei dit jaar op de zaterdag en net na Hemelvaart valt, stellen veel ziekenhuizen en zorgorganisaties het vieren van de Dag van de Verpleging uit. We kregen bijna 1000 reacties via ons ledenpanel. 68% is voor 12 mei. Dus houdt V&VN de Dag van de Verpleging gewoon op de dag zelf.

Een paar van de reacties: "Denk aan de waardering die onze collega’s voelen die juist dan wel werken!", "De zorg gaat altijd gewoon door, daarom ook de Dag van de Verpleging" en "12 mei is 12 mei". Wees gerust: de Dag van de Verpleging – op de geboortedatum van Florence Nightingale – is natuurlijk óók bedoeld voor verzorgenden. Een ander mailtje dat binnenkwam: ‘Denken jullie ook aan de verpleegkundige die praktijkondersteuner zijn?’ Beloofd!

Binnenkort horen jullie wat V&VN gaat doen op 12 mei. 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.