Ziekenverzorgende Geesje (65): 'Je moet het werk met passie en liefde kunnen doen'

  • 22 december 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Screenshot Video Geesjes

Van ziekenverzorgende tot verzorgende IG. Het Historisch College FNI heeft de online expositie 'Van ziekenverzorgende tot VIG' geopend over de geschiedenis van het beroep verzorgende. Ontdek hoe het vak is ontstaan, bekijk de transformatie van de positie van verzorgenden en leer over de kernwaarden van het vak.

Ter gelegenheid van deze expositie spraken we met Geesje Bosch (65) uit Coevorden, ze zag het vak de afgelopen decennia veranderen. In 1973 begon Geesje aan de opleiding tot ziekenverzorgende, daarna is ze 45 jaar werkzaam geweest in de wijkverpleging. Tot een paar maanden geleden. Met behulp van foto’s vertelt de voormalig verzorgende over de grootste veranderingen die het beroep heeft doorgemaakt. “Vroeger zeiden ze dat je er een roeping voor moet hebben. Daar ben ik het niet mee eens, maar je moet het werk wel met passie en liefde kunnen doen."

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)