'Ervaren of onervaren, jong of oud: we hebben elkaar nodig'

  • 16 maart 2022
  • Blog/Vlog
  • V&VN Algemeen
Test Conny En Yvonne V&Vn Magazine

Als technische thuiszorgverpleegkundige levert Conny de Pee (63) zorg die vroeger alleen in het ziekenhuis werd geleverd, zoals bijvoorbeeld het geven van antibiotica via een infuus of het verzorgen van een centraal veneuze katheter of pleuradrain. “Het gaat vaak om heel complexe situaties. Mijn jarenlange ervaring geeft me zelfvertrouwen bij wat ik doe”, vertelt Conny. Ze staat op de cover van het nieuwe V&VN Magazine, dat deze week uitkomt.

Het thema van het nummer is ervaring. Behalve de waarde van werkervaring, benadrukt Conny ook de waarde van het doorgeven van ervaring aan jonge collega’s. En andersom: wat leert zij van hen? “Ervaren of onervaren, jong of oud: we hebben elkaar nodig.” We gingen bij Conny en haar collega Yvonne van Tilburg (32) langs om er verder over te praten. “Ik leer van haar klinische blik.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)